7 különleges karácsonyi vásár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Nincs is jobb módja annak, hogy karácsonyi hangulatba kerülj, mint ellátogatni egy karácsonyi vásárra! Forralt bor, karácsonyi finomságok, kézműves ajándékok – ugyan olykor elég tömött egy ilyen karácsonyi fesztivál, ha többen mentek garantáltan jól fogjátok magatok érezni a nézelődés, evés-ivás közben. A DÉR Juice-nál mi sem vagyunk ellene egy kis kikapcsolódásnak, ezért összegyűjtöttünk 7 olyan különleges karácsonyi vásárt Magyarország különböző városaiból, ahova egyszer érdemes ellátogatnod.

A világhírű budapesti karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár szinte már olyan elengedhetetlen része az ünnepi hangulatnak, mint a karácsonyfa. A budapesti vásár már-már a bécsivel vetekszik hírnévben, ahol a helyiek mellett sok külföldi élvezi a forralt bor és kenyérlángos ízeit, miközben a kézműves ajándékokkal és gasztronómiai meglepetésekkel megrakott bódék között nézelődnek. Koncertek, népi mesterségek bemutatói, kézműves foglalkozások, színpadi és zenés programok, gasztro-bemutatók – ez mind a Vörösmarty téren.

Advent a Bazilikánál

A mézeskalács kreációk, kürtöskalács, bor és csokoládé csodák mellett a Bazilika előtt rendezett karácsonyi vásár legnagyobb attrakciója a Bazilika falára vetített fényfestés, amelyet az ünnepi időszakban minden nap 16.30-tól 22 óráig lehet megcsodálni. A karácsonyi bakancslista kötelező eleme, mi a DÉR Juice-nál biztosan nem fogjuk kihagyni!

Szegedi Karácsonyi Hetek

Szeged az év minden szakában kínál izgalmas programokat az odalátogatóknak, de egy téli kiránduláshoz sem utolsó célpont! A karácsonyi szezonban a megszokottak szerint idén is a Dóm tér, a Széchenyi tér és a Dugonics tér alakul át téli mesevilággá, ahol a fabódék között sétálgatva forralt bort kortyolgathatsz, miközben igazi kulináris különlegességeket is találhatsz a portékák között. Emellett szalmalabirintus, Mesés Kastély-programok, Kastélymozi és egy 510 négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya szórakoztatja a legkisebbektől a nagyszülőkig az egész családot. Az esemény fénypontja a főtéren felállított adventi óriáskerék, amelyre fölszállva a város csodálatos, ünnepi fényekbe borult panorámája látható. Emellett például a Fire Fantasy Tűzshow is a program része. 

Adventi Téli Fesztivál és Vásár Győr 

Nem kell Bécsig menned, hogy belecsöppenj egy izgalmas és sokszínű karácsonyi vásárba! Lesz itt 3D fényfestés a Bencés rendház és templom falán, korcsolyapálya és körhinta, de egy izgalmas homokanimációval is készülnek a Széchényi téren, miközben az egész várost átjárja a sült gesztenye és forralt bor illata.

Karácsonyi vásár Debrecenben

Korábban már ajánlottunk olyan eseményeket, amelyekkel felkészülhetsz a karácsonyra, és természetesen a debreceni karácsonyi vásárt sem hagyhattuk ki ezek közül, így ebből a listából sem hiányozhat. Derecske, ahol a DÉR Juice gyümölcslevek otthona, a Derecskei Gyümölcsös található, mindössze 22 km-re fekszik Debrecentől, így nálunk minden évben visszatérő program, hogy elkirándulunk megnézni az ottani adventi vásárt. Sosem csalódunk, így mindenkinek melegen ajánljuk, hogy ellátogasson ide, hiszen olyan látványos és szórakoztató érdekességekkel készülnek, mint az óriáskerék, a korcsolyapálya és rengeteg az árus. Idén egy igazi kuriózum is lesz, mégpedig egyenesen a németországi Fekete-erdőből érkezik a Kossuth térre egy hütte, amely melegedőként fog szolgálni, és az eredeti Fekete-erdei forralt bort is meg lehet majd kóstolni itt. 

Eger Advent 2019

A város barokk belvárosi negyede karácsonyi fényekkel, illatokkal és hangokkal telik meg az év utolsó hónapjára, ami egy igazán különleges élményt nyújt mindenkinek, aki végigsétál az utcákon ilyenkor. Látványos díszkivilágítás, innovatív látványelemek, a forralt borok és a kürtöskalácsok fahéjillata tölti be a Dobó teret, a Gárdonyi teret és a Végvári vitézek terét, az egészet pedig a Vár mesés díszkivilágítása koronázza meg. A szervezők mindenkire gondoltak, a gyerekek az ingyenes jégpályán vagy a Jégpalota játékos programjain vehetnek részt, amíg a felnőttek Eger kulináris kínálatát fedezhetik fel. Hamisítatlan karácsonyi vásáros hangulat és színes zenei produkciók szórakoztatják a nagyérdeműt.

Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

A karácsonyi vásár Pécsen egyértelműen az ünnepre való felkészülésről, a visszatekintésről, az együtt töltött időről szól. A kóruszenei előadók éneke és forralt bor illata kíséri az eseményt, ahol lehetőség van megnézni a Mikulás házát és a fényfestést, az épületvetítéseket, vasárnaponként pedig a közös gyertyagyújtás emeli a hangulatot. 

Látogass el a DÉR Juice által ajánlott karácsonyi vásárokra Magyarország különböző városaiba, hogy átjárjon a karácsony hangulata!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!