9 újrahasznosított DIY karácsonyi dekoráció ötlet otthonodba!

Mindannyian szeretjük ünnepi díszbe öltöztetni otthonunkat decemberben, azonban, ha szeretnénk környezettudatosak lenni, nem mindegy, hogy milyen karácsonyi dekorációt választunk. A műanyag díszek nem túl környezetkímélőek, ellenben ha te magad készíted el a lakás ékeit természetes alapanyagok, vagy már feleslegessé vált tárgyak újrahasznosításával, azzal sokat tehetsz a fenntarthatóságért. Íme a DÉR Juice kedvenc karácsonyi dekorációs ötletei!

DÉR Juice üvegpalackból dekoratív lakásdísz

Ha elfogyott a kedvenc DÉR Juice gyümölcsleved, de nem szeretnéd a szelektívbe dobni az üveget, akkor számtalan módon készíthetsz belőle újrahasznosított dekorációt, akár karácsonyra is. Korábban már megmutattuk, miként tudsz üvegből saját hógömböt varázsolni, de fényekkel is feldobatod a karácsonyi dekorációdat.

Havas táj üvegből

Egy kis magnézium-szulfáttal, vagy ahogy nevezik, epsom-sóval és lebomló csillámmal havas megjelenést kölcsönözhetsz DÉR Juice üvegednek. Kövesd az alábbi lépéseket a havas hangulatért, a műanyag díszek helyett azonban használj természeteset!

Természetes asztaldísz termésekből

Jelenítsd meg a természetet otthonodban, miközben az étkezőasztalt is ünnepi díszbe öltözteted. Ehhez egy nagyobb régi konzervdobozra lesz szükséged, fenyőágakra és tobozokra. Homok és víz keverékéből készíts a konzerv aljába egy stabil aljzatot, majd ebbe szúrd bele a fehér festékkel befestett fenyőágakat és tobozokat. Rendezgesd el őket, majd a konzervdobozt díszítsd fel akár festékkel, akár lennel vagy papírral. 

Cérnából karácsonyfa

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető karácsonyi dekoráció a cérnafa! Próbáld ki idén te is!

A konzervdoboz 10 (új) élete

A felesleges konzervdobozokat többféleképpen is belecsempészheted a karácsonyi dekorációdba kicsit újragondolt formában. A mikulás vázától a koszorún át rengeteg módon tudod kreatívan újrahasznosítani a konzerveket otthon. Inspirálódj a karácsonyi konzerv dekorációk terén az alábbi linken.

WC-papír gurigából Olaf!

A WC-papír guriga az egyik legsokoldalúbb újrahasznosított kreatív alapanyag, amiből rengeteg mindent készíthetsz karácsonykor is, például ellátogathat hozzátok Olaf az ünnepekre. Ez egy igazán egyszerűen kivitelezhető figura. De ezen felül szinte bármilyen alakot előcsalogathatsz a barna gurigából, a Télapótól a rénszarvasokon át a Grincsig bármi készülhet belőle.

Fenyőfa vagy koszorú gurigából

A guriga tematikánál maradva, ha nem szeretnél valódi karácsonyfát, készíthetsz egyet a gurigákból, de mesés koszorút is kreálhatsz belőlük. Ezekhez azonban sok gurigára lesz szükséged, így kezdj el idejében gyűjtögetni!

Parafadugóból rénszarvas

Ahogy ősszel gesztenyéből, úgy télen parafadugóból tudsz kis figurákat készíteni: a rénszarvas figura tökéletes karácsonyi dekoráció a gyerekszobába!

Mókás rénszarvas tejesdobozból

Ne dobd el a tej után megmaradt kartondobozt, inkább varázsolj belőle mókás téli figurákat, például rénszarvast, hóembert vagy Télapót! Igazán egyszerű elkészíteni ezeket a figurákat, így a gyerekek is biztosan élvezni fogják a folyamatot! Vegyél magadhoz barna festéket, filceket és kreatív papírt. A tejesdobozt fesd le barnára, majd rajzolj rá mosolygós szájat, ragassz rá szemeket, illetve barna papírból vágj ki neki agancsokat. A kupakot fesd pirosra vagy csillámporozd be, ez lesz a rénszarvas nózija. A derekára készíts egy vékony piros övet sárga gombokkal papírból. 

Inspirálódj a DÉR Juice ajánlójával, és készítsd el az újrahasznosított karácsonyi dekorációk valamelyikét az ünnepi és környezettudatos hangulatért!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!