Top 10 DIY ajándékötlet: kézműves meglepetések karácsonyra

A karácsony a szeretet ünnepe, és mivel fejezhetnéd ki a legjobban az érzéseidet, mintha a saját kezeddel készített tárgyat adsz ajándékba. Számos karácsonyi ajándék ötletet tudsz házilag megvalósítani a már meglévő, feleslegessé vált tárgyakból, így a környezetet is véded és spórolsz is vele! A DÉR Juice kedvenc DIY ajándék ötletei következnek.

Bár a karácsony a szeretet ünnepe, amikor az együtt töltött idő és a kikapcsolódás a legfontosabb, az ajándékok elengedhetetlenné váltak. Az ajándékvásárlással rengeteg stressz és rohangálás jár, amitől az ember épp akkorra merül ki teljesen az egész éves hajtást követően, amikor végre lenne ideje tartalmasan eltölteni hosszabb időt a szeretteivel. Mi a DÉR Juice-nál a DIY ajándékok hívei vagyunk, mert a készítésük örömet okoz neked, és a személyes jelleg miatt a megajándékozott felé is egy kedves gesztus, hogy időt és energiát szántál rá. Az sem utolsó szempont, hogy a kézműves ajándékokkal pénzt spórolhatsz meg, ráadásul ha a háztartásodban már feleslegessé vált tárgyakat hasznosítasz újra kreatív módon, azzal a környezetet is véded. A DÉR Juice kedvenc DIY ajándék ötleteit gyűjtöttük most egy csokorba. 

1. Karácsonyi dísz borrajongóknak

A parafa egy természetes anyag, így nem olyan szennyező a környezet számára, mint a műanyag társa, de ha már kinyitottál egy üveg bort, ne dobd ki! Borrajongó barátodnak készíthetsz a félretett parafa dugókból csodálatos koszorút.

2. Spa doboz

Vegyél egy régi cipősdobozt, amire már nincs szükséged, vond be szép csomagolópapírral, töltsd meg faforgáccsal, majd halmozz bele minden jót, ami egy relaxáló fürdőhöz kellhet. Válassz natúr fürdőgolyót magyar kozmetikum márkától, és egy régi üvegbe, akár egy kis kiszerelésű DÉR Juice palackba, készíts házi testradírt. Gyertya, egy kis csoki és kész is a DIY ajándék, amiben minden megvan az otthoni spa-élményhez!

3. Régi fából falikép

Ha van valamilyen feleslegessé vált faanyagod, ne szabadulj meg tőle, hanem készíts belőle természetes faliképet! Ehhez csak ki kell nyomtatnod egy tetszőleges képet, majd decoupage ragasztóval átvinni a felületre. 

4. Gasztro ajándék édesszájúaknak

A DIY ajándék ötletek közül természetesen a finomságok sem maradhatnak ki. Az édesszájúaknál egy saját készítésű, pekándiós, csokoládés karamell táblával garantált a siker!

5. Ízesített sóválogatás

Akár tégelyekbe, akár kis DÉR Juice üvegekbe is elkészítheted az ízesített só különlegességeket. A házilag elkészíthető karácsonyi ajándék ötlethez itt találsz útmutatót a magyaros ízvilágért pedig kattints ide. A megtöltött üvegeket fantáziád szerint díszítheted.

6. Préselt virágokból kép

Egyszerűen kivitelezhető DIY ajándék a préselt virágokkal készített falikép. Ehhez egy üveg képkeretre lesz szükséged, amibe bármilyen lepréselt levelet, virágot tehetsz. Akár egy közös kirándulás emlékeit is megörökítheted a keretben, így igazán személyes lesz a kézműves ajándékod. 

7. Játékos kulcstartó

Ahelyett, hogy kidobnád a régi műanyag játékfigurákat vagy egy doboz aljára száműznéd őket, adj nekik új életet DIY ajándékként! Festékszóróval fújd le vagy fesd be többféle színnel a játékot, aztán fúrj egy kis lyukat a tetejébe, amibe beleerősíted a kampót. Már csak egy kulcskarikát kell rátenned, és kész is!

8. Vágódeszkából tablettartó

A régi fa vágódeszka a digitális korban is segítségedre lehet! Fa ragasztóval ragassz egy Scrabble betűtartót vagy a vágódeszka szélességének megfelelő hosszúságú vékony lécdarabot a vágódeszka alső részére. Hagyd két órán át száradni. Ezután ragassz egy fa ajtómegállítót a deszka átellenes oldalára, és ezt is hagyd száradni két órán át. A rusztikus hatásért dörzsöld át a széleket csiszolópapírral, de be is festheted a művedet. Az elkészítéshez itt találsz segítséget.

9. Régi fa lapból krétatábla

Régi komódajtó vagy megmaradt falap? Készíts belőle krétatábla tálcát! Csak kezelned kell a felületet, lefesteni krétatábla-festékkel, majd fogantyúkat fúrni rá. A DIY ajándék elkészítéséhez itt találsz útmutatót. 

10. Mini kert régi üvegekbe

A már használaton kívüli nagyobb üvegeket ültesd tele pozsgásokkal! Igazi zöld színfoltja lehet a lakásnak egy ilyen mini-kert.

Inspirálódj a DÉR Juice DIY ajándék ötleteiből, hogy idén a saját magad által készített tárgyakkal lephesd meg szeretteidet!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!