Tápanyagban gazdag receptek DÉR Juice gyümölcslevekkel

der_juice_recept

Az evés az egyik alapvető létszükségletünk. Az ételeink szolgáltatják a szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez szükséges építőköveket. Éppen ezért nem mindegy, hogy testünket mivel tápláljuk. Az elégtelen vitamin- és ásványianyag-bevitel bizony hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Az egészségünk megőrzése érdekében kellően változatos ételekkel kell ellátnunk a szervezetünket. A mai blogcikkünkben mutatunk nektek három tápanyagban gazdag receptet, amelyeket ti is könnyedén elkészíthettek és minden ételhez ajánlunk egy pohár natúr, frissen préselt DÉR Juice gyümölcslevet az extra ízekért és vitaminbevitelért.

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen a nap folyamán ekkor találkozik szervezetünk először táplálékkal. Pontosan ezért fontos, hogy kiegyensúlyozott reggelit válasszunk. A tökéletes reggelinek fehérjében, komplex szénhidrátban és természetes zsírokban gazdagnak kell lennie ahhoz, hogy biztosítsa szervezetünk számára a napindításhoz szükséges energiát és vércukorszintünk egyensúlyát, amelynek köszönhetően nem éhezünk majd meg ebédig.

Avokádókrémes tükörtojásos pirítós + DÉR Juice céklalé almával

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1 kanál citromlé
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 szelet kovászos kenyér
  • 2 darab tükörtojás
  • 250 ml DÉR Juice céklalé

Elkészítés:

Villával törd pépesre az avokádót, reszeld hozzá a fokhagymát, add hozzá a citromlevet, majd ízlés szerint fűszerezd az avokádókrémedet! Pirítsd meg a kenyeret, majd kend meg az avokádókrémmel! Ezt követően helyezd rá a tükörtojást! Tölts egy pohár DÉR Juice almás céklalevet az extra vitaminokért, vasért, folsavért és káliumért!

Általánosságban igaz, hogy a napi energiabevitelünk nagy része az ebédünkből származik. Nem mindegy hát, mit és milyen arányban tartalmaz ez az étkezés. Ezzel az ómega-3-ban és színes zöldségekben gazdag recepttel nem lőhetsz mellé.

Tejszínes-spenótos lazac tésztával és gyömbéres DÉR Juice-szal

Hozzávalók:

  • 1 nagy szelet lazacfilé
  • 1 dl növényi főzőtejszín
  • 7 dkg bébispenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 8 darab koktélparadicsom
  • főtt tészta vagy párolt rizs a tálaláshoz

Elkészítés:

A lazacot ízlés szerint sózd és borsozd! Helyezd a szeletet egy sütésálló tálba és 20-25 percig 180 fokon süsd! Egy serpenyőben dinszteld meg a hagymákat! Add hozzá a spenótot és a koktélparadicsomokat! Miután a zöldségek kicsit megfonnyadtak, öntsd rá a tejszínt, majd ízlés szerint fűszerezd! Vedd ki a sütőből a lazacot, majd helyezd át a serpenyőbe! Tálalhatod tésztával és rizzsel egyaránt. Ebéd után fogyassz el a kedvenc DÉR Juice levedből is egy pohárral! Mi a gyömbéres almalevet választottuk a magas C-vitamin tartalma miatt.

A nap lezárásaként jöhet egy táplálóan friss vacsora. A nap ezen szakaszában már érdemes egy zöldségben gazdag, könnyen emészthető opciót választani. A nehéz, magas zsírtartalmú ételek kihatnak az éjszakai alvásod minőségére.

Friss tavaszi tekercs DÉR Juice meggylével

Hozzávalók:

  • 6 rizspapír
  • 1 piros kaliforniai paprika, vékonyan felszeletelve
  • 2 sárgarépa, vékonyan felszeletelve
  • 1 sárga kaliforniai paprika, vékonyan felszeletelve
  • 1 nagy csokor mentalevél
  • 1 nagy csokor koriander
  • búzacsíra
  • ¼ vöröskáposzta, vékonyan felszeletelve

Öntet:

  • 4 ek mogyoróvaj
  • 1 ek szójaszósz
  • pici chili és fokhagymapor
  • 1-2 ek víz

A rizspapírokat 3-4 másodpercre mártsd meleg vízbe, majd fektesd le őket és töltsd meg a közepüket ízlés szerint zöldségekkel! Hajtsd be a lapokat alulról és fölülről, majd mindkét oldalról! Keverd össze az öntet hozzávalóit és már tálalhatod is a tekercseket! A vacsora után egy pohár 100%-os meggylé segít majd a pihentető alvásban. 😊

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!