Szüreti fesztivál a Derecskei Gyümölcsösben

A szüret az ősz legfontosabb eseménye egy gazdaság, így a Derecskei Gyümölcsös életében is. A modern technológiák hatékonyabbá tették a szüretet, de még mindig egy megterhelő fizikai munkáról van szó, ezért meginvitálunk, hogy szeptember utolsó hétvégéjén ünnepeld velünk ezt a fárasztó, de annál csodálatosabb eseményt. Szeptember 28-án és 29-én a szüreti fesztiválon futóversennyel, utazó planetáriummal és bábelőadással várjuk az egész családot.
 

Izgalmas programok kicsiknek és nagyoknak
Szeptember 28-án, szombaton reggel 9 órakor a hagyományos szüreti felvonulás keretében díszes biciklikkel Derecske központjától a Derecskei Gyümölcsös kapujáig vonulunk. A fesztiválon a gyerekeket mindkét nap szüreti koszorúkészítéssel és tökfaragással szórakoztatjuk, a mesebeli kisvonatozáson pedig megismerhetik egy fenntartható gyümölcsöskert mindennapjait. Az idei szüreti fesztivál különlegessége az utazó planetárium lesz. A sok programban könnyen megéhezik az ember, ezért minden nap 11 és 15 óra között izzítjuk majd a Gulyás ágyút.

Jótékonyság a derecskei szüreti fesztiválon
A Fuss a Csősz elől! jótékonysági futáson a kicsik 2 km-es, a felnőttek pedig 4 km-es távot tehetnek meg, a nevezési díjakból befolyt összeget pedig jótékony célra adományozzuk. Előzetes regisztrációra az alábbi linken van lehetőség.

Almavásár a Derecskei Gyümölcsösben
A szüreti fesztivállal szinte egy időben, szeptember 23-án kezdődik az almavásár az Almavirág Étterem parkolójában, ahol kedvező áron szerezheted be a DÉR Juice gyümölcsleveket és a frissen szedett, roppanós derecskei almát. A Derecskei Gyümölcsösben termesztett almák közül ezen a hétvégén a Gala és Golden Reinders fajtákból tudsz 3 kg-os (800 Ft), 6 kg-os (1600 Ft) és 13 kg-os (3500 Ft) ládával vásárolni minden nap 10-18 óra között.

Csatlakozz hozzánk a szüreti fesztiválon szeptember utolsó hétvégéjén, ahol a mulatságokon túl bevásárolhatsz derecskei almából és frissen préselt DÉR Juice gyümölcslevekből! A szüreti fesztivál programját megtalálod a Facebook oldalunkon. 

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!