Szüreti fesztivál a Derecskei Gyümölcsösben: Dér Juice élménybeszámoló

Az ősz kezdete országszerte a szüreti fesztiválokról szól, és a Derecskei Gyümölcsösben is évek óta hagyomány az almaszüret alkalmával megnyitni a kertet, és együtt ünnepelni a termés betakarítását. Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is rengetegen jöttek el hozzánk a szüreti fesztiválra, ami hatalmas örömmel töltött el minket. Képes beszámolónk következik a sok nevetéssel, játékkal és programmal lezajlott szüreti fesztiválról, ahonnan a jókedv mellett az almavásáron beszerzett derecskei almával távozhattak a látogatók.

Derecskei Okoskert egyik sajátossága, hogy a számunkra olyan fontos fenntartható és környezetbarát szemléletmódot a Kertpedagógiai Programunk keretében játékos feladatokon és kreatív feladványokon keresztül adjuk át az óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek. A szüreti fesztivál egy remek lehetőség arra, hogy a felnőtteket is bevonjuk ebbe, és ők is megismerjék a természettel összhangban történő gazdálkodás folyamatait, technológiáit, így az egész család egy kellemes hétvégét tud együtt tölteni Magyarország Legszebb Birtokán. 

A szeptember 28-án és 29-én megrendezett szüreti fesztivál szervezése egy hónapot vett igénybe, és Derecske város lakosságával szorosan együttműködve történt, hiszen nincs szüreti fesztivál felvonás nélkül – szombat reggel Derecske központjától színes biciklikkel vonultunk a Derecskei Gyümölcsös kapujáig. Ezután két napon keresztül rengeteg színes programon vehettek részt a látogatók a szabad ég alatt, miközben egy olyan rendezvény részeseivé váltak, amely egyszerre helyezi előtérbe az egészség- és a környezetet megóvását.

A család legpöttömebb tagjait és a szülőket traktoros vonatunkkal vittük végig a kerten, láthatták az alma- és más gyümölcsfáinkat, illetve a rajtuk függő madárodúkat. Szívmelengető volt látni, ahogy az apróságok szüleik kezét fogva fedezik fel a kertet, csodálkoznak rá a természet szépségeire, miközben a környezet védelméről is egyre többet tudnak meg. 

A szüreti fesztivál csúcspontja a Fuss a Csősz elől! jótékonysági futás volt, amin különböző távokon a felnőttek és a gyerekek is részt vehettek. Az almafák között futni egy igazán egyedülálló élmény volt minden résztvevőnek, a nevezési díjakból befolyt összeg egy részét pedig a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület részére ajánlottuk fel, hiszen a Derecskei Gyümölcsös is madárbarát kert, ahol 1400 odú ad otthont a tollas élőlényeknek. 

A friss levegőn hamar megéhezik az ember, ezért mindkét nap beizzítottuk a gulyáságyút, hogy mindenki jól lakjon, de természetesen a szüreti fesztivál sztárjából, az almából sem volt hiány. A Derecskei Almavásáron különböző frissen szüretelt almafajtákból lehetett válogatni, de a Derecskei almalé, valamint a DÉR Juice termékei is képviseltették magukat. 

Az egyetlen negatívuma a derecskei szüreti fesztiválnak, hogy csak egyszer van egy évben.

Ha most lemaradtál a Derecskei szüreti fesztiválról, ne búsulj, jövőre ismét megnyitjuk a kert kapuit egy hétvégére a látogatók előtt. Addig is pedig élvezd a zamatos derecskei almát a frissen préselt almalevek formájában!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!