Staycation – Nyaralj te is otthon!

A staycation kifejezés az angol stay (=maradni) és vacation (=szabadság, nyaralás) szavak összekapcsolásából ered és egész egyszerűen otthon nyaralást jelent. Talán nem is gondolnád, a nyaralásnak ez a formája mennyi előnyt tartogat számodra. Most megmutatjuk, miért jó otthon vakációzni és adunk néhány tippet, amellyel te is kihozhatod a maximumot az otthon töltött szabadidődből.

A staycation ugyanolyan, mint egy nyaralás, csak épp kevesebbet kell hozzá utaznod. Így megúszod a drága repjegyeket és a szállodákat, cserébe a saját ágyadban aludhatsz. Ezzel nemcsak pénzt spórolsz, de az utazással járó stressztől is megkíméled magad. Gondolj rá a következőképpen: úgy lépsz ki a hétköznapokból, hogy közben nem kell menned sehová. De mi teszi az otthonmaradást nyaralássá? A titok a hozzáállásban rejlik. Határozd el magad, készíts terveket és készítsd elő a terepet, hogy az otthon töltött néhány nap valóban pihentető és emlékezetes legyen akár egyedül, akár a családdal vágtok neki a kalandnak!

Készítsd fel a lakásodat!

A nyaralás előtti napokban gondoskodj róla, hogy a környezeted is vakáció-kompatibilis legyen! Cseréld le az ágyneműt, vedd elő a különleges alkalmakra tartogatott étkészletet, szerezz be pár csokor vágott virágot. A pihenésben a kellemes háttérzene is segítségedre lesz.

Aludj annyit, amennyi jólesik!

Kapcsold ki az ébresztőt és napközben is szundizz, ha úgy tartja kedved! Ezt sajnos néha a „valódi” nyaralások alkalmával is elfelejtjük, így fáradtabban térünk haza, mint ahogyan elindultunk.

Tarts wellness napot!

Készíts magnéziumsós fürdőt, tegyél fel egy arcpakolást és fogj a kezedbe egy nagy pohár hideg DÉR Juice fröccsöt vagy koktélt – ami bergamottos almaléből igazán isteni! A spa élményhez ennél nem is kell több.

Fedezd fel a várost!

Vágj neki a környéknek turista szemmel! Minden magyarországi településnek vannak nevezetességei. Ismerd meg jobban a városodat: látogasd meg a helyi múzeumot, próbáld ki a nemrég nyílt kávézót vagy tölts időt a könyvesboltban!

Irány a természet!

Járd végig az egyik közeli túraútvonalat, piknikezz egy füves-fás parkban, csónakázz a szomszédos tavon, vagy csak pihenj a vízparton! A természet közelsége már önmagában oldja a stresszt és feltölt energiával.

Otthoni programok

Ki sem kell mozdulnod az otthonodból ahhoz, hogy különleges élménekben legyen részed. Gondold át, mivel szeretsz leginkább időt tölteni! Ha szeretsz főzőcskézni, készíts el pár különleges receptet! Ha társaságra vágysz, szervezz társasjáték-estet a barátokkal, kempingezzetek a hátsó udvarban, állíts fel egy medencét vagy rendezzetek mozimaratont!

Staycation tiltólista

Fogadd meg a következő tanácsokat

  • Mondj nemet a házimunkára! Ugye nyaralás alatt nem fogsz elkezdeni nagytakarítani vagy napi szinten főzőcskézni? Válaszd inkább az ételrendelést vagy kóstoljátok végig a helyi éttermek ajánlatát!
  • Ne használj egész nap kütyüket! Vétek lenne beleesni abba a hibába, hogy a munkahelyi e-mailjeidet bogarászva home office-szá változtatod a feltöltődésre szánt időt.
  • Ne táblázd be teljesen a napjaidat! Tervezésnél vigyázz arra, hogy hagyj időt a semmittevésre is! A nyaralás egyik fontos szabálya az, hogy semmi sem kötelező.

Mi a sikeres otthoni nyaralás titka?

Ahhoz, hogy valóban élvezni tudd a staycation pozitív hatásait, mindenképp úgy kell hozzáállnod, mint ahogyan az elutazós nyaralásokhoz szoktál. Tájékoztass mindenkit, akit szükséges arról, hogy nem leszel elérhető. Arra is bátorítunk, hogy kényeztesd magad bármivel, amit egy sima nyaraláson is megengednél magadnak legyen szó ételekről, egy finom italról vagy akár egy frissítő masszázsról! Te kipróbálod?

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!