Nemzeti oltalomban részesült a Derecskei Gyümölcsös

Nemrég beszámoltunk róla, hogy részt vettünk Magyarország legnagyobb agrárgazdasági rendezvényén, az OMÉK-en, hol nemcsak kiállítóként ismertethettük meg a látogatókkal a DÉR Juice magas minőségű, mindenfajta adalékanyagtól-, tartósítószertől- és cukortól mentes gyümölcsleveit, de itt vehettük át a Derecskei Gyümölcsös által elnyert nemzeti oltalomért járó miniszteri okleveleket. Munkánk ilyen elismerése hatalmas megtiszteltetés a számunkra, ami arra motivál bennünket, hogy tovább folytassuk azon az úton, amelyen elindultunk.

Az Európai Unióban a földrajzi árujelzők garanciát nyújtanak a fogyasztók számára egy adott mezőgazdasági termék, élelmiszer, borászati termék, ízesített boralapú ital vagy szeszes ital földrajzi eredetére vonatkozóan, továbbá növelik az oltalom alatt álló termékek hozzáadott értékét és javítják értékesítési lehetőségeiket. A földrajzi árujelzővel ellátott termék különleges minőségét a lehatárolt földrajzi terület sajátosságai (éghajlat, föld és emberi tudás) eredményezik. 

Ez a védjegy azért volt fontos a számunkra, mert a Derecskei Gyümölcsösben, ahol a DÉR Juice levekhez használt almákat és egyéb gyümölcsleveket termesztjük, a föld tisztelete és a hagyományos, környezettudatos eljárások innovatív technológiákkal történő ötvözése gazdálkodásunk alapja. Derecskén három talajtípus vegyül, amely kitűnő az almatermesztéshez, de ezen felül számos intézkedéssel igyekszünk a fenntartható működésünket biztosítani a megalkuvás nélküli magas minőség elvét követve. Üzleti döntéseink során arra törekszünk, hogy úgy érjünk el kimagasló gazdasági eredményességet, hogy azok a fenntarthatóságot, a környezet-, és társadalmi érdekeket egyaránt szolgálják.

A munkánk eredménye idén nemcsak a szüreti fesztiválon és az almavásáron érett be, hanem szeptember 27-én a Hungexpo-n is, ahol átvehettük a nemzeti oltalomért járó miniszteri oklevelet. A nemzeti oltalom biztosítja az eredetvédelmet az ország mezőgazdaságában, hiszen az élelmiszerek egyedisége és eredete két olyan érték, amely egyre inkább felértékelődik a mai korban a fogyasztók szemében. Azzal, hogy a Derecskei Gyümölcsös megkapta a nemzeti oltalmat, hivatalosan is elismerték, hogy vállalkozásunk elkötelezett az egészséges, élelmiszer-biztonsági szempontból kiemelkedő és magas élvezeti értéket biztosító mezőgazdasági termékek előállításában. Ez pedig olyan érték hazánkban, amit kiemelt figyelmet érdemel, és a határokon túl is méltó módon képviselheti Magyarországot. 

Ha almáról vagy gyümölcsléről van szó, válaszd a Derecskei Gyümölcsös és a DÉR Juice nemzeti oltalomban részesült termékeit!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!