Neked mi az újévi fogadalmad?

2021-gyel nem éppen a legkönnyebb évek egyikétől vettünk búcsút. A nehézségek gyakran arra késztetnek minket, hogy átértékeljük az életünket és az új évet fogadalmakkal indítsuk. Munkatársaink is így tettek és elmondták, hogy ők mit terveznek másképp 2022-ben.

ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK

„Az én fogadalmam: egészségesebben étkezni, többet mozogni, még többet olvasni, tanulni, képezni magam. És a legfontosabb: minél több minőségi időt tölteni a családdal, kevésbé foglalkozni a külvilággal és másokkal, helyette a magam belső lelkiállapotát rendbe tenni.” – Kállainé Oláh Zsuzsa, iskolagyümölcs-program koordinátor

Ahogy a mondás is tartja, nagyon fontos, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Ez igaz a táplálékokra és arra is, hogy mennyi időt foglalkozunk magunkkal, mennyit töltődünk és ápoljuk a belső kiskertünket. A test és a lélek harmóniája csak együtt működhet, hiába étkezel egészségesen, ha a lelkedet elhanyagolod, és ez persze fordítva is igaz. 

ÉLJ MEG MINDEN PILLANATOT!

„Nos, a fogadalmam az lesz 2022-re, hogy minél több pozitív élményt gyűjtök. A következő évben nagyon sokat akarok felhőtlenül nevetni és minden pozitív pillanatot maximálisan megélni!” – Nagy Dániel, kereskedelmi vezető

Sokunkat döbbenthetett rá az elmúlt év arra, hogy az élet bizony véges, ezért nem mindegy, hogy mivel töltjük el. Talán néha hajlamosak vagyunk erről elfeledkezni és napjainkat felesleges stresszben és idegeskedésben megélni. Emellett pedig nem jut időnk arra, hogy a jó dolgokat értékeljük, meglássuk az életünk szép oldalát és észrevegyük a természetesnek tekintett apróságokat, amelyek igazán gazdaggá tesznek.  

HÍV A TERMÉSZET 

„2022-ben kevesebbet fogok nassolni. Az így megtakarított pénzemet pedig egészségesebb ételekre fordítom. Emellett megfogadom, hogy többet járok majd a természetbe is.” – Daróczy Dóra, gyakornok

Az egészségesebb étrend mellett nagyon fontos az is, hogy sok időt töltsünk a szabadban. Magyarország bővelkedik csodálatos természeti kincsekben. Akár tehetünk olyan fogadalmat is, hogy végigjárjuk az Országos Kék Túra útvonalát, amelyet a National Geographic 2020-ban a világ 25 leginkább ajánlott utazási célpontja közé sorolt. 

MEGTANULUNK NEMET MONDANI

„Hajlamos vagyok mindenre igent mondani és csak sodródni az árral. 2022-ben szeretnék ebben a tekintetben tudatosabb lenni, többször megállni és megkérdezni magamtól, mit miért teszek. Ebben lesz hatalmas segítség, ha visszatérek végre a napi legalább pár perc jógához, amit bevallom, az elmúlt hónapokban elhanyagoltam.” – Kokavecz Anita, marketing menedzser

Sokak számára valóban nehéz másoknak nemet mondani, mivel az konfliktushoz vezethet. Ez viszont azt eredményezheti, hogy teljesen kiszipolyozzuk magunkat, hiszen sokkal többet vállalunk, mint amennyit kellene és olyanokat is megteszünk, amit nem akarunk. Ez pedig olyan belső konfliktushoz is vezethet, amely hosszú távon káros a mentális egészségünkre. Jó ötlet lehet a jóga vagy a meditáció, amelynek során alkalmunk nyílik elcsendesedni és feltenni magunknak a kérdést: Mi mit akarunk?

INNI, INNI, INNI

„Az egészséges életmód nagyon fontos számomra, ezért azt fogadom meg, hogy odafigyelek a folyadékbevitelemre.” – Szabóné Karcza Veronika, ágazatvezető

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról szóló „papolás” talán már a könyökünkön jön ki. Mégsem lehet eléggé hangsúlyozni a fontosságát. Szervezetünk általános jó működéséhez, valamint az emésztésünk, hajunk, bőrünk egészségének megőrzéséhez is elengedhetetlen. Aki unja a vizet, vagy finomabbra vágyik, annak jó alternatívát jelenthetnek a Dér Juice magas minőségű, egészséges, prémium kategóriás valódi gyümölcslevei. 

AMI IGAZÁN SZÁMÍT

„2022-ben több időt fogok a kislányommal tölteni és kevesebb édességet fogyasztok.” – Varró Katalin, raktári munkatárs

A rohanó hétköznapokban sokszor azokra jut kevesebb időnk, akiket a legjobban szeretünk. Ez is olyan dolog, amire érdemes tudatosan odafigyelnünk. Az internet és a mobiltelefonok világában talán még inkább hajlamosak vagyunk erre: a social mediának köszönhetően gyakorlatilag bármikor elérhetővé váltunk, elég csak a telefonunkra pillantanunk. Az azonban, hogy mennyi időt töltünk a közösségi oldalakon és az interneten, ahelyett, hogy a szeretteinkkel lennénk, már a mi választásunk. 

Munkatársaink tehát 2022-ben több időt szeretnének tölteni a családjukkal, illetőleg jobban figyelni a testi és lelki egészségükre. Ez az év a kínai horoszkóp szerint a Tigris éve lesz, amikor a dolgok rendeződnek, a bátorság és az önfejlesztés pedig biztosan megtérül. Így hát merjünk változni és változtatni, sosem késő tiszta lappal kezdeni!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!