Ne csak a július legyen műanyagmentes! 5 műanyag, amit könnyedén lecserélhetsz!

A környezetszennyezés egyik elsődleges forrása a műanyag hulladék. Júliusban figyelemfelhívó és szemléletformáló jelleggel meghirdették a műanyagmentes július kampányt, hogy a használt műanyag mennyiségének csökkentésére buzdítsa az embereket. Fontos azonban, hogy a műanyagmentes életmód ne csak egy hónapig tartson, hanem állandósult szokássá váljon. Ebből a megfontolásból a DÉR Juice gyümölcslevei is üvegben kaphatóak, plusz most összegyűjtöttünk 5 olyan műanyagot, amit egy kis odafigyeléssel te is kiiktathatsz a mindennapjaidból.

PET palack helyett saját kulacs, termosz
Az adatok szerint percenként egymillió műanyag palackot vásárolnak a világon, és ez a szám 2021-re további 20%-kal nőhet. A nagy része ezeknek a PET palackoknak a természetben és az óceánokban köt ki, ezért kritikus cél a felhasznált üvegek számának csökkentése. Ahelyett, hogy mindig egy új üveg ásványvizet kellene venned, ha megszomjazol, a saját kulacsodat bárhol és bármikor megtöltheted friss csapvízzel. A cukros üdítők az egészségednek sem tesznek jót, így mindenképp érdemes őket elhagyni. Ehelyett, ha frissítőre vágysz, igyál egy finom szálas teát, vagy válaszd a DÉR Juice frissen préselt gyümölcsleveit, amik nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, színezéket vagy tartósítószert, ráadásul újrahasznosítható üvegpalackban kaphatóak.

Szívószál, a teknősök legnagyobb ellensége
Bejárta az internetet a kép, amin egy teknős orrából igyekeznek eltávolítani egy műanyag szívószálat. Mindössze 20 percig szürcsölik az emberek a koktélokat, limonádékat, és egyéb italokat szívószállal, utána azonban 200 évig a Földön marad ez a műanyag, mivel szinte mindig a kukában végzi. Ha semmiképpen sem szeretnél lemondani a szívószál jelentette kényelemről, akkor vidd magaddal a sajátod! Ma már lehet nagyon trendi fém-, illetve bambusz szívószálakat kapni a különböző zero waste webáruházakban. Apró váltás, de hidd el, a teknősök örülni fognak neki!

Nejlonzacskó helyett saját szütyő 
Az emberiség indokolatlanul szoros viszonyt ápol a nejlonzacskókkal, amit a rövid használat után a a szemétbe kerül. A műanyagmentes bevásárlás azonban nem ördöngösség, mindössze néhány saját szütyőre van szükség a zöldségek, gyümölcsök és pékáru hazaszállítására. Számos magyar márka foglalkozik már ilyen zacskók készítésével, de ha érzed magadban a kreativitást, te magad is elkészítheted őket otthon! Ráadásul már a SPAR is bevezette üzleteiben a többször használatos zsákokat a zöldségekhez, gyümölcsökhöz, amik óriási népszerűségre tettek szert a vásárlók körében.

Ebéd saját dobozba
Ha előre látod, hogy az ebédedet nem tudod helyben elfogyasztani, vigyél magaddal saját dobozt! Ez lehet fém és műanyag is, a lényeg, hogy többször használatos legyen! A legtöbb helyen szívesen adják így az ételt.

Papírpohár – a rejtőzködő műanyag 
A papírpohár csalóka elnevezés, ugyanis az elviteles italokat olyan speciális poharakba töltik, amiknek a belsejében műanyag van. Ez a réteg garantálja, hogy a pohár megtartja formáját és a hőt, de emiatt nem lehet szelektíven gyűjteni. A megoldás a műanyagmentes kávézásra itt is a saját pohár, termosz használata – rengeteg színű, mintájú darabot lehet ma már beszerezni az interneten.

DÉR Juice, a műanyagmentes mindennapokért
Idén a DÉR Juice is részt vett a HUNGARICOOL by SPAR innovációs pályázatán, amelynek célja minőségi magyar termékek felkutatása, és később az áruházlánc polcain történő értékesítése. A DÉR Juice termékek amellett, hogy a fenntartható gazdálkodásból származó derecskei almából készülnek, a csomagolásuk is műanyagmentes – PET palack helyett újrahasznosítható üvegben lehet megvásárolni a frissen préselt gyümölcslevet, amire papírcímke kerül. 

A HUNGARICOOL by SPAR pályázat eredményhirdetése az OMÉK kiállításon lesz, amit Budapesten szeptember 26. és 29. között rendeznek meg. A kiállításon DÉR Juice gyümölcslevekkel is találkozhat majd a közönség, ugyanis a B pavilonban 25 négyzetméteren mutatjuk majd be, hogy mit képes elérni egy elhivatott családi gazdaság a tudatos földművelés és minőségi termékek terén. 

Válts környezettudatos életmódra az egyszer használatos műanyagok elhagyásával, és ha gyümölcsléről van szó, válaszd a DÉR Juice természetes, üvegbe töltött almalevét! 

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!