Konzervdoboz újratöltve: 7 maradandó alkotás a téli otthonodba

Üres konzervdoboz mindig keletkezik a konyhában, és bár az alumíniumot végtelenszer újra lehet hasznosítani, ne dobd őket azonnal a szelektív gyűjtőbe, ha kiürültek. Ehelyett tölts néhány kreatív órát azzal, hogy festékkel, dekoratív papírokkal, no és némi fantáziával díszeket vagy praktikus használati tárgyakat készítesz belőlük. Elhoztuk a DÉR Juice kedvenc ötleteit egy hétvégi kreatív délutánhoz!

A téli bekuckózós estéken és hétvégéken mi is szívesen kreatívkodunk egy pohár frissen préselt gyümölcslé társaságába, akár a DÉR Juice almalevek után maradt üvegeknek adunk új életet, akár konzervdobozok újrahasznosításával töltjük el az időt. Ezek a programok segítenek felszabadítani a kreatív energiákat, miközben az alkotás öröme pozitív hatással van a kedvünkre a szürke téli napokon. Ráadásul, ha már feleslegessé vált tárgyaknak adunk új funkciót, azzal a gyerekeknek is játékos formában taníthatjuk meg az újrahasznosítás fontosságát. Inspirációként összegyűjtöttük, milyen lehetőségeid vannak a konzervdobozok kreatív újrahasznosítására.

Konzervdobozból kaspó virágoknak és fűszernövényeknek

Az egyik legkézenfekvőbb módja a konzervdoboz újrahasznosításának, ha növényeket ültetünk bele. Persze egy fémszínű kaspó önmagában nem lenne túl vonzó látvány az otthonodban, de a legjobb, hogy szinte végtelen módon dekorálhatod. Egészen egyszerűen lefestheted festékkel, hagyhatod egyszínűre is, de geometrikus vagy nonfiguratív mintákat is tehetsz rá, esetleg lefújhatod arany festékszóróval. 

Fűszernövényeket is ültethetsz bele, ebben az esetben kenj fekete táblafestéket a kiszemelt darab elejére, amire krétával rá tudod írni, hogy milyen növény található benne.

Hangulatos mécsestartó

A már lefestett konzervdobozokra rajzolj tetszőleges mintákat, majd a vonalak mentén fúrj lyukakat a doboz oldalába. Így ha mécsest vagy gyertyát helyezel bele csodás minták elevenednek meg a sötétben.

DIY evőeszköztartó 

Egy kicsit barkácsolni kell hozzá, de egyáltalán nem bonyolult konzervdobozból evőeszköztartót készíteni a konyhádba. Először fúrj egy lyukat a tetszés szerint feldíszített fémdoboz hátuljába, amit rá tudsz tenni egy S kampóra, majd ennél fogva akaszd fel a falra erősített fémrúdra, és kész is!

Konzervdobozból újrahasznosított ceruzatartó

A gyerekek színesceruzái és tollai nem fognak többé szanaszét kallódni a lakásban, ha konzervdobozból csinos tartók készülnek a számukra. A könnyebb rendszerezés érdekében több tartót is készülhet, külön a ceruzáknak, a színeseknek, a filceknek, a csillámos tollaknak és így tovább. Ha igazán feltűnő és izgalmas dekorációs tárgyat készítenél, gúla formában ragaszd egymásra a őket az oldalukra fekteteve: alulra kerüljön négy darab, majd minden újabb szintre eggyel kevesebb. 

Az is egy szuper megoldás, ha mágnest ragaszthatsz a dobozok hátuljára, majd sorban egy fémlapra erősíted őket, így több hely marad az íróasztalon. 

Absztrakt lakásdekoráció és rendszerező

Csempéssz játékos hangulatot az otthonodba vagy legyen egy saját absztrakt műtárgyad! Ahogy a ceruzatartónál szép gúlában lettek a konzervdobozok elrendezve, itt engedd szabadjára a benned élő építészt vagy szobrászt, és tetszőleges formában rakosgasd őket egymásra. A tárolás és rendszerezés így nemcsak praktikus, de stílusos és kreatív lesz.

Tárolódobozok

A konzervdobozaidból kis tárolókat is készíthetsz, ehhez azonban szükséged lesz fedőkre is, amit fa lapból tudsz méretre vágni. Egy lapnak éppen akkorának kell lennie, mint a doboz szája, a másiknak pedig a teljes szélességét át kell érnie, hogy a szélét is fedje. Ragaszd ezeket össze, így tökéletesen fog záródni a tégelyed, majd csinálj a fedő közepére egy lyukat, amin átfűzöl egy anyagdarabot, hogy fel tudd emelni. Bármilyen apróságot, cérnát, édességet is tárolhatsz benne. Részletes útmutató a konzervdoboz újrahasznosításához itt találsz. 

Tedd félre a megüresedett konzervdobozaidat, és hasznosítsd újra őket színes, vidám alkotásokká a DÉR Juice tippjeivel!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!