Ízutazások bergamottal, gyömbérrel és homoktövissel

Hogy az ősz ne csak a betegségekből való kilábalás, hanem az új ízek és illatok felfedezésének időszaka is legyen, három olyan növényről lesz szó, amelyek önmagukban is szuperfinomak, de feldolgozva, olajként, fűszerként vagy gyümölcslében is különlegesek és gyógyító hatásúak. Mi, a DÉR Juice-nál már egy ideje szerelmesei vagyunk ezeknek a csodáknak, így eljött az idő, hogy benneteket is elkalauzoljunk kedvenc ízeink világába a DÉR Juice gyümölcslevei által.

Bergamottal mediterrán tájakon

A bergamottot édes citromnak is becézik. Íze savanykás-édeskés, virágos. Sokoldalú tehetség, hiszen az élelmiszer- és illatszergyártásnak, és a gyógyszeriparnak is nagy favoritja. Olaja zöld vagy sárga, aromája elég intenzív. Ha beleszippantva csak egy szót mondhatnánk, a kikapcsolódás lenne az, hiszen megnyugtatja a fáradt idegeket, ellazítja a görcsös izmokat, oldja a félelmet és jó kedvre derít. Jusson eszedbe a vizsgaidőszakban, vagy mondjuk egy állásinterjú előtt!

Serkenti az emésztésttorokgyulladás esetén toroköblítőszer készíthető belőle. Horzsolást, sebet is borogathatunk vele. Ráadásul illatával nyári hangulatú, mediterrán tájakra repít.  Azt is mondhatnánk, hogy egy kis napfényt hoz a szürkébb napokba.

Ennek tudatában kóstolj bele a DÉR Juice bergamottal ízesített almalevébe, és hunyd be a szemed! Ismerős valahonnan ez az íz? Lehetséges, hiszen némi bergamottolajjal illatosítják az Earl Grey típusú teákat is. De az is lehet, hogy egy citrusillatú, friss reggel jut eszedbe valamelyik tengerparti nyaralásról. Az egyik legizgalmasabb ízutazás, amit el tudunk képzelni!  

Gyömbérrel a családi asztal körül

Lehet, hogy a gyömbér csak pár éve jelent meg a magyar ABC-k polcain, de kínai polgártársaink már időszámításunk előtt is használták. Jellegzetes csípős ízét és illatát a benne rejlő erőteljes illóolajak adják. Szuper gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatása miatt imádjuk. Émelygésnél, hányingernél, étvágytalanságnál is a legjobb barátunk. Csökkenti a koleszterinszintet, növeli az immunrendszer ellenálló-képességét, és gyulladáscsökkentő hatású.

Egy rakás hasznos vitamint, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket viszel be vele. Tehát ha nem cél az őszi megfázás, spájzolj be belőle! Intenzív aromája, markáns íze miatt azért spórolósan adagold, mert túlmérve kesernyés ízt ad.

Az angolok és az amerikaiak a híres gyömbérsört készítik belőle, mi a DÉR Juice-nál persze Derecske Almával házasítottuk. És mi jutott róla eszünkbe? Csípős, szeles őszi vacsoraesteken a kandalló melege, nagyapánk hite a gyomorkeserűben, és, hogy egy jó étel mellett mennyi különböző ember fér meg egymással harmóniában, ahogyan az alma és a gyömbér a palackban.   

Homoktövissel mesebeli erdőkben

A homoktövis gyógyhatásait lehetetlen felsorolni. Megfázás, fertőző betegségek és műtétek után szuper immunerősítő, hála nagy C-vitamin-tartalmának. Jó gyomorfekélyre, védi a májat, csökkenti a vér koleszterinszintjét, lassítja az érelmeszesedést, és a sebgyógyulást is segíti. Most pedig a lányok figyeljenek, mert nagy hírünk van!

Csökkenti a narancsbőr kialakulását, gátolja a hajhullást, és bemutat a ráncoknak is. Segít az optimális testsúlyod megtartásában, és, ha ez nem elég, bogyói antioxidáns hatóanyagainak hála, lelassítja a sejtek öregedését! Ha erről a gonosz mostoha tudott volna, Hófehérkét simán békén hagyja. Ráadásul az a gonosz trükk az almával…

Gyümölcslé és dzsem is készíthető belőle, általában más gyümölcsökkel vegyesen. Nyersen augusztus végétől csemegézhetsz belőle, de kifejezetten jót tesz neki, ha megcsípi a dér. Ha nem jutsz hozzá, a DÉR Juice almaleve homoktövissel nyújthat számodra vigaszt. A mi trükkünk, hogy a virágosan aromás, fanyar, savanykás ízt a Topáz, a Pinova és a Jonagold almafajtákkal tettük édeskésebbé, kiegyensúlyozottá. Kicsit olyan, mint az éretlenül, de ösztönösen lecsípett gyümölcs az erdőben: gyermeki örömöt jelent megtalálni és elszopogatni. Igazi mesebeli varázsgyógyszer!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!