Így tettük környezetbarát rendezvénnyé a Derecskei Almavásárt

A szüreti fesztivál mellett az ősz másik meghatározó eseménye a Derecskei Gyümölcsösben a Derecskei Almavásár, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel november 17-ig meghosszabbítottunk. Az eddigi hagyományoktól eltérően most nem szedd magad eseményt szerveztünk, ahol mindenki az általa leszüretelt almát viheti haza, hanem az előzetesen gondosan összeválogatott almákat a felesleges hulladék elkerülve karton ládákban lehet hazavinni. Elmeséljük, hogyan hoztunk létre egy környezetbarát rendezvényt Magyarország Legszebb Birtokán.

Ősszel meglátjuk az eredményét mindannak, amiért egész évben dolgoztunk: begyűjtjük az almákat, amelyek később a családok asztalára kerülnek, akár önmagukban, akár almás sütemény, akár DÉR Juice vagy Derecskei almalé formájában. Fontos időszak ez számunkra, amit a szüreti fesztivállal ünnepelünk meg. A szüreti fesztivál egyúttal a Derecskei Almavásár kezdetét is jelzi, ahol idilli környezetben, Magyarország Legszebb Birtokán lehet beszerezni a fáról frissen szedett almákat. Mivel a betakarítást az Okoskertben szakaszosan végezzük, ezért hétről-hétre változik, hogy milyen fajta almákat lehet beszerezni a Derecskei Almavásáron – az viszont állandó, hogy kizárólag karton ládákban lehet hazavinni a gyümölcsöket.

Az előző években megszokott gyakorlattal szemben a Derecskei Almavásár ezúttal nem szedd magad formában valósul meg, helyette előre elkészített csomagokban – 3, 6 és 13 kg-os ládákban lehet megvásárolni a derecskei almát. Nagy örömünkre már több mint 2500-an jöttek el az Almavásárra, és sok pozitív visszajelzést kaptunk. Az emberek megbíznak a szakértelmünkben, hogy az előválogatással a legjobb minőségű almák kerülnek a ládákba, ami azt is jelenti, hogy nem feltétlenül az almaszedés élményért jönnek el hozzánk, hanem mert tudják, nálunk biztosan finom és egészséges gyümölcsöt kapnak. Megbíznak a Derecskei Gyümölcsös által képviselt minőségben, és nekünk ez a legfontosabb. Azt tapasztaljuk, hogy évről-évre egyre többen keresik a hazai, elsőrangú élelmiszereket, és a fenntarthatóságot szem előtt tartva működő Derecskei Gyümölcsös termékei maradéktalanul átmennek az íz- és minőségteszten. A Derecskei Almavásár egy remek lehetőség arra, hogy az emberek első kézből tapasztalják meg, hogy a környezetbarát agrárgazdálkodásnak igenis van létjogosultsága, sőt, ez az egyetlen járható út a fenntartható jövő felé, hogy évtizedek múlva is finom és tápláló ételeket ehessünk mi és az utánunk következő generációk.

Amellett, hogy a DÉR Juice gyümölcslevekhez és a Derecskei almaléhez használt gyümölcsöket környezetbarát kertben termesztjük, a feldolgozásuk és a végső termékek csomagolása is a fenntarthatóság elvét követi. A DÉR Juice frissen préselt gyümölcsleveket például újrahasznosítható üvegpalackba töltjük, és papírcímkével öltöztetjük fel. A Derecskei Almavásárt is környezetbarát szellemben szerveztük meg, ezért a műanyagnak semmi keresnivalója sincs itt. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a műanyagzacskókat teljes mértékben száműztük, hanem tovább mentünk, és papírzacskókat sem használunk, hogy a lehető legkevesebb csomagolóanyagot kelljen használni, még ha az újra is hasznosítható. A legkörnyezetbarátabb megoldás így a papírkarton, aminek a vásárlók is örülnek – a kiválogatott almákat a 3, 6, és 13 kg-os kartonádákban kínáljuk, amiket könnyű hazaszállítani.  

A derecskei alma mellett meglepetéssel is készülünk a látogatóknak: a Derecskei Almavásáron a Derecskei Gyümölcsös és a DÉR Juice gyümölcsleveket kedvezményes áron lehet megvásárolni.

Látogass el a környezetbarát Derecskei Almavásárra november 17-ig a hét minden napján 8:30 és 17 óra között, és vásárolj 3, 6 vagy akár 13 kilogrammot a derecskei almából, hogy egész télen élvezhesd a fenntartható módon termesztett és vitaminban gazdag gyümölcsöket.

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!