Így szervezz környezettudatosan családi összejövetelt!

Bármilyen környezettudatos legyél is a mindennapokban, egy nagy családi rendezvény keresztülhúzhatja az összes törekvésed, ha nem készülsz fel rá kellőképpen. Mostani összeállításunkkal abban segítünk, hogy környezettudatos családi összejövetelt szervezz, ahol a fenntartható vendéglátás részeként natúr DÉR Juice gyümölcsleveket szolgálsz fel.

Kövesd az alábbi lépéseket a környezettudatos családi összejövetelhez.

1. Ints búcsút a műanyag szívószálaknak

Egy szívószálat átlagosan 20 percig használnak, de az élettartama 200 év is lehet, miközben az erdőket, vizeket szennyezi. Ezek helyett szerezz be néhány fém szívószálat, amik egy életen át elkísérhetnek. Ha ezeket nem találod elég biztonságosnak válaszd a mosható bambusz változatot! 

2. Csomagolj saját dobozba

Ha maradna étel az összejövetelen, akkor többször használatos műanyag vagy fém dobozban vigyék haza a vendégek, így nemcsak, hogy több napig elállnak, de a fenntarthatóság sem szenved csorbát. 

3. Celofán és folpack helyett méhviaszos biotextil

A megmaradt ételeket akár méhviasszal kikent biotextilbe is csomagolhatod, ami tartós és hatékony megoldás a nem újrahasznosítható celofán és folpack helyett.

4. Újrahasználható textilszalvéta

Nemcsak dizájnos, de pénztárcabarát és környezettudatos döntés az egyszer használatos papírszalvétákat textilre cserélni, amelyet egy mosást követően ismét elő tudsz venni, és nem kell állandóan újat venned belőle.

5. Válassz természetes alapanyagokat

Arra is figyelj, hogy mit szolgálsz fel a rendezvényen. A derecskei almából isteni almás süteményeket készíthetsz, vagy kínáld meg a vendégeket frissen préselt, üvegpalackos DÉR Juice gyümölcslevekkel.

6. Készíts saját dekorációt

Az interneten számtalan DIY ötlet és útmutató fellelhető egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós dekorációkhoz. Őszi környezettudatos dekorációként például terményekkel, falevelekkel tudod hangulatossá tenni az otthonod. Derecskei almából készíthetsz koszorút vagy akár mécsestartót.

Mit tesz a DÉR Juice a környezettudatosság terén?

Családi vállalkozásként a DÉR Juice-nál kiemelt figyelmet fordítunk a fenntartható működésre. Ennek egyik alapvető eleme, hogy a Derecskei Gyümölcsösben az almákat és más gyümölcsöket, amelyek a frissen préselt gyümölcsleveinkbe kerülnek, a környezetet leginkább kímélő módon termesztjük. Az Okoskertben például jégvédő hálót használunk, ami nemcsak megvédi a fákat a jégkártól és a túlzott napsütéstől, de segítségükkel kevesebb vizet használunk az öntözéshez. Minimalizáltuk a növényvédő szerek használatát kertünkben, ami hivatalosan is madárbarát – az 1400 odú rengeteg madárfajnak ad otthont. Meggyőződésünk, csak a környezettudatos kertművelés a járható út a fenntartható jövő érdekében, hogy a következő generációknak egy olyan bolygót hagyjunk hátra, ahol tiszta vizet lehet inni és a föld tápláló ételeket terem. 

A környezettudatos szemléletmód azonban nem áll meg a gyümölcsösben. Cégként számos rendezvényen veszünk részt, de a kitelepüléseinknél sosem használunk műanyag szívószálat, csak újrahasznosított és újrahasznosítható papírzacskóval és papírpohárral lehet találkozni a standunknál. A céges névjegykártyáink és különbözői szóróanyagaink a hulladékmentesség jegyében szintén újrahasznosított és újrahasznosítható anyagból készülnek. Az irodáinkból eltávolítottuk a műanyagokat, környezetbarát tisztítószereket használunk és az üzemi termékek lebomló anyagokból vannak. A környezetbarát bútorokra is odafigyeltünk, ezért az íróasztalaink mind fából készültek. 

A rendezvényszervezés terén is odafigyelünk, hogy mindent a környezet felesleges terhelése nélkül bonyolítsunk le. Az október 27-ig tartó almavásárunkon a gyümölcsöket papírládában tudod hazavinni, az elválasztásukra pedig papír sorolóbetétet használunk, hiszen ezeket egyszerűen a szelektív gyűjtőbe dobhatod, hogy újrahasznosítsák őket. 

Környezettudatos szemléletmód gyerekeknek

Szeretnénk a felcseperedő generációt is a természet szeretetére tanítani, és megmutatni nekik, hogy miért olyan fontos megóvni azt. Kertpedagógiai Programunk keretében bemutatjuk az óvódásoknak és iskolásoknak a Derecskei Gyümölcsös környezettudatos működését, miközben igyekszünk átadni nekik a fenntarthatóság szellemiségét.

A következő családi összejövetelt szervezd környezettudatosan: hagyd el az egyszer használatos műanyagokat, készíts saját dekorációt, és kínálj vendégeidnek olyan finom és természetes ételeket, italokat, mint a derecskei almából készült almás sütemények vagy a zamatos DÉR Juice gyümölcslevek. 

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!