Így készíts házilag szilveszteri dekort gyorsan és egyszerűen!

Az év vége az ünneplésről, a fényekről és a díszekről szól: ahogy karácsonykor, úgy az Óév búcsúztatásakor, az Újév köszöntésekor is szeretjük feldobni az otthonunkat hangulatos dekorációval. Éppen ezért a karácsonyi kiadás után most egy újabb DIY útmutatóval készültünk a DÉR Juice-nál, hogy egyszerű, gyorsan elkészíthető és környezettudatos szilveszteri dekorációs ötletekkel segítsük a készülődést!

Ha már kipihented karácsonyt és az egész éves hajtást, és szeretnél némi változatosságot csempészni a napjaidba, akkor egy kis kézműveskedést ajánlunk! Mi a DÉR Juice-nál szeretünk minden alkalmat megragadni arra, hogy kreatívak lehessünk, ezért az újévi party-ra is egyedi szilveszteri dekorációval készülünk. Ha otthon ünnepled a szilvesztert, ezeket az ötleteket mindenképp próbáld ki! 

Díszes visszaszámlálás

Vegyél tíz darab parafadugót, majd kreatív papírból vágd ki a számokat egytől tízig. Ha van otthon lyukasztód, például csillag alakú, akkor a színes papírokat kilyukaszthatod vele, hogy még izgalmasabban mutassanak a számok, amiket aztán ráragasztasz a dugókra. Látványos és gyorsan elkészíthető szilveszteri dekoráció, ami biztosan sikert fog aratni.

Üvegekből asztaldísz

Egész pontosan négy darab újrahasznosított üvegre lesz szükséges az alábbi szilveszteri dekorációhoz: fess le például négy DÉR Juice gyümölcsleves üveget, vagy fújd le őket arany színű festék spray-jel. Csillámos papírból vágj ki két kettest és két nullát, majd ragaszd a számokat egy-egy hurkapálcikára, majd helyezd az üvegekbe. Szalaggal rögzítheted őket az üveg nyakához, hogy egyenesen álljanak. 

Szilveszteri fények

Egyik kedvenc DIY és újrahasznosított ötletünk szilveszteri dekorációként is megállja a helyét: egy elhasznált DÉR Juice palackba helyezz lámpafüzért. Ha már minden villanyt leoltottál, igazi hangulatvilágítást teremt a lakásban.

Csillag girland újrahasznosított anyagokból

A csillogás és a csillagok a szilveszter elengedhetetlen kellékei, de miért ne készülhetnének újrahasznosított alapanyagokból? Ha még vannak régebbi kartondobozaid, amiben valamilyen rendelésedet szállították ki, akkor azt most nyugodtan vesd be! A kartonból vágj csillag alakzatokat, majd fesd le őket, vagy régi könyvek lapjaiból is kivághatod ezeket a formákat. Utóbbi esetben pár csillagot ragassz össze, hogy masszívabb legyen a dísz. Ezután ragaszd őket egy hosszú cérnára vagy zsinegre, akár egyesével, akár úgy is, hogy kettő csillag közé ragasztod a cérnát.

Mókás pezsgőspoharak

Természetesen nem lehet az új esztendőt pohárköszöntő nélkül megünnepelni, így a DÉR Juice gyümölcsleveket ilyenkor mi is pezsgőre cseréljük, és a poharakat sem hagyjuk dísz nélkül! Papírból egyszerűen vágj ki bajusz formákat, majd ragaszd rá őket a poharakra. 

Viselhető szilveszteri dekoráció

Az előbbi bajuszt azonban egy hurkapálcikára is felragaszthatod, így a vendégek akár „viselni is tudják”. A papírból szemüvegkeretet, csákót és kalapot is kivághatsz a változatosság kedvéért. Ha készen vagy velük már csak a hurkapálcikára kell ráragasztanod őket – készíts többet, hogy senki se maradjon ki a mókából.

Éjféli csók

Lepd meg apró bonbonokkal, például négercsókkal vendégeidet, amikor tizenkettőt üt az óra. Piros papírból vágj ki csókra csücsörítő száj formákat, írd rájuk, hogy éjféli csók, és mindegyik közepére tedd oda az édességet. Akár újrahasznosított módon is megoldhatod ezt, ha WC-papír gurigát díszítesz fel, majd ebbe rejted el a meglepetést. Itt találod a szilveszteri dekoráció elkészítésének útmutatóját. 

Ha fontos számodra, hogy a szilveszteri dekoráció is környezettudatos legyen, készítsd el a DÉR Juice DIY ötleteinek egyikét otthon könnyen, gyorsan, akár újrahasznosított anyagokból!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!