Húsvéti menü DÉR Juice-szal

Még nem tudod, milyen ételek kerülhetnének idén az ünnepi asztalra? Most elhoztunk neked egy egyszerű, de annál izgalmasabb menüsort – hozzá illő italajánlattal. Ha ezekkel a fogásokkal rukkolsz elő, már most felkészülhetsz az ízkavalkádra és vendégeid elismerő szavaira!

Előétel: Baconbe tekert spárga

Hozzávalók:

  • ½ kg zöld spárga
  • 25 dkg vékonyra szeletelt bacon

Elkészítés:

  1. Távolítsd el a spárgák alsó, fásabb végét!
  2. Tekerd a bacon szeleteket spirál alakban a spárgaszálak köré!
  3. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe és told 220 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 20-25 percre – a sütési idő a spárga vastagságától függ!

Az előételt kísérjétek DÉR Juice bergamottos almalével!

Báránycomb mentaszósszal és sült zöldségekkel

Lassan sütött báránycomb

Hozzávalók:

  • 2 ek apróra vágott rozmaring
  • 1 ½ ek só
  • 1 tk fokhagymagranulátum
  • kb. 2 kg szétnyitott, csont nélküli báránycomb (nyugodtan kérd a hentes segítségét a nyitottra szeletelésben)
  • húskötöző zsineg

Elkészítés:

  1. A vacsora előtti éjszaka fűszerezd be a combot: keverd össze a sót a rozmaringgal és a fokhagymával, majd dörzsöld be alaposan a húst ezzel a fűszerkeverékkel! Ha mindenhol jól befűszerezted, tekerd fel a combot úgy, hogy egy egyenletes hengert kapj! Rögzítsd a hengeredet a zsineggel és pihentesd a husit a hűtőben fóliába tekerve!
  2. A vacsora napján, sütés előtt egy órával vedd ki a báránycombot a hűtőből és melegítsd elő a sütőt 130 fokra! Tedd a fóliából kivett húst egy sütőedényben az előmelegített sütőbe körülbelül 3-4 órára!
  3. Egy maghőmérő segítségével könnyen ellenőrizheted, mikor éri el a comb a kívánt sütési fokozatot. Ha közepesen átsült eredményt szeretnél, akkor 60 Celsius-fok, ha teljesen átsültet, akkor pedig 75-80 Celsius-fok a cél a comb belsejében.
  4. Amikor elérted a megfelelő sütési fokozatot, vedd ki a sültet a sütőből és pihentesd körülbelül egy órán keresztül!
  5. Ezt követően melegítsd a sütőt 250 fokra és told vissza a húst még 5-10 percre, amíg a külseje szép aranybarna nem lesz!
  6. Távolítsd el a zsineget és szeleteld fel vékonyan a tálaláshoz!

Sült zöldségek

Hozzávalók:

  • répa (hasábokra vágva)
  • burgonya meghámozva és hasábokra vágva
  • 2-3 ek olaj
  • 1 tk méz
  • ½ tk őrölt gyömbér
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra!
  2. Egy kisebb tálkában keverd össze a mézet, olajat, sót, borsot és a gyömbérport!
  3. Terítsd szét a zöldségeket egy tepsiben és masszírozd be őket a mézes-fűszeres olajjal! Fontos, hogy a zöldségek szétterüljenek, így a tepsi méretétől függően lehetséges, hogy több körben kell a köretet elkészítened.
  4. Tedd a sütőbe körülbelül 30-40 percre, közben forgasd át a zöldségeket egyszer-kétszer!

Mentaszósz

Hozzávalók:

  • 250 ml olívaolaj
  • 1 nagy citrom leve
  • 100 g friss mentalevél
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ tk só

Elkészítés:

Turmixold össze a hozzávalókat!

Tálald a bárányt sült zöldségekkel és mentaszósszal, a főételhez pedig kínálj DÉR Juice feketeribizlis almalevet!

Tartalmas répatorta

Száraz hozzávalók:

  • 225 g mandulaliszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek őrölt fahéj
  • ¼ tk őrölt szerecsendió
  • ½ tk só

Nedves hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • 230 g juharszirup vagy datolyaszirup
  • 75 g mandulavaj
  • 60 g mandulatej
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 75 g olaj (avokádóolaj vagy megolvasztott kókuszzsír)
  • 300 g reszelt répa + valamennyi extra a díszítéshez
  • 100 g durvára aprított dió

Krém:

  • 115 g puha vaj vagy margarin
  • 225 g szobahőmérsékletű krémsajt vagy vegán krémsajt
  • 250 g porcukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1 ek mandulatej

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
  2. Keverd össze két külön tálban a nedves és a száraz hozzávalókat, ezután a tojásos keverékhez add hozzá a reszelt répát is!
  3. Forgasd egymásba a két tál tartalmát, majd add a masszához az aprított dió kétharmadát!
  4. Töltsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt torta- vagy piteformába és told a sütőbe körülbelül 40 percre. A forma méretétől függően a sütés ideje változhat. Akkor készült el a torta, amikor a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad, esetleg néhány morzsa tapad rá.
  5. Amíg a torta teljesen kihűl, készítsd el a krémet: kézi mixer segítségével verd a vajat és a krémsajtot habosra, majd add hozzá a cukrot, a tejet, a vaníliakivonatot és dolgozd jól össze.
  6. Kend a krémet a teljesen kihűlt torta tetejére és díszítsd a megmaradt darabolt dióval, reszelt répával és egy leheletnyi szerecsendióval!

DÉR Juice ajánlatunk az egészségesebb répatorta mellé: DÉR Juice Almalé gyömbérrel.

Ha további húsvéti inspirációra lenne szükséged, bámulatos receptek várnak a Nők Lapja Konyha és a BBC Goodfood márciusi számában, ahol a DÉR Juice-t is megtalálod.

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!