Mi imádjuk a narancs ízét. Ezért döntöttünk úgy, hogy kertünk egészségtől kicsattanó almáinak zamatát legújabb termékünkben valódi, rostokban gazdag narancslével párosítjuk. A végeredmény pedig egy eddig példa nélküli gyümölcslé lett, amely karakteres narancs ízével és simogatóan lágy textúrájával mindenkit elvarázsol.
A DÉR Juice Narancslé almával pohárból szürcsölve is nagyon finom. Erről talán már te is meggyőződtél. De azt tudtad, hogy segítségével különböző ételeket is készíthetsz? Most bemutatjuk, a mi kedvenc receptjeinket, amelyeket új termékünkkel tettünk ellenállhatatlanul narancsossá.
Narancsos sült zabkása
Ha szeretnéd ínycsiklandozó és tartalmas reggelivel indítani a napot, ezt a szuper sült zabkását neked ajánljuk!
Elkészítése:
Keverj össze egy tálban 2 tojást, 50 ml juharszirupot, 1,5 dl DÉR Juice almás narancslevet, 1 evőkanál olvasztott vajat, 3 dl tejet és fél evőkanál vaníliakivonatot! A keverékhez adj hozzá 250 gramm zabpelyhet, egy csipet sót, egy teáskanál sütőport és kettő darabokra vágott almát! Töltsd a masszát egy kivajazott, 20×20 cm-es hőálló edénybe és süsd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40-50 percig, amíg a szélek aranybarnák nem lesznek és a közepe meg nem szilárdul! A zabkását kisebb adagokban, szufléformákban is elkészítheted. Ilyenkor azonban csökkentsd a sütési időt!
Narancsos penne
Szereted a tésztaételeket? Akkor itt az ideje, hogy elkészíts egy igazi ízbombát, amelyben a narancslé édessége tökéletes harmóniába kerül a paradicsomos-baconös szósz karakteres ízvilágával.
Az elkészítéshez első lépésként dobj bele 200 gramm pennét egy fazék forrásban lévő, sós vízbe, főzd a csomagoláson megadott ideig, majd szűrd le! Amíg a tészta fő, közepes lángon, 3 evőkanálnyi olívaolajon piríts meg 10 dkg feldarabolt bacont! Amikor a bacon már ropogós, mehet bele 1 vékonyra szeletelt hagyma és 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma. Amint a hagymák megpuhultak és kaptak egy kis színt, tölts az edénybe 2,5 deciliter DÉR Juice almás narancslevet és 1,5 dl paradicsompürét! Sózd, borsozd, majd hevítsd forrásig és adj hozzá 80 ml tejszínt! Az így kapott szószt a tésztával összeforgatjuk, parmezánt reszelünk rá és vékonyra vágott friss bazsalikommal tálaljuk.
Narancsos salátaöntet
Adj új életet kedvenc salátádnak ezzel a zamatos, mediterrán utazásokat idéző salátaöntettel!
Az öntet elkészítéséhez nem kell mást tenned, mint egy kisebb, jól zárható befőttesüvegben összerázni a következő hozzávalókat:
50 ml DÉR Juice Narancslé almával
50 ml olívaolaj
1 ek almaecet
½ ek citromlé
¼ tk só
1 tk mák (egész szemek)
2 tk barna nádcukor
És ez csak néhány recept, amelyben bátran kísérletezhetsz a narancs karakteres ízével és a Derecske alma édes zamatával. Te melyiket fogod kipróbálni?