Hogyan támogassuk a gyerekek immunrendszerét idén ősszel?

A közösségbe való visszatéréssel, valamint a hőmérséklet folyamatos csökkenésével a gyerekek immunrendszere egyre több kórokozóval találkozik. Ebben az időszakban még fontosabb, hogy támogassuk szervezetüket és kiépítsünk számukra egy kiegyensúlyozott étrendet és napi rutint. A legtöbb szülő az iskola megkezdésével növeli a gyerekek C-vitamin bevitelét, ehhez nagyszerűen használhatóak a DÉR Juice gyümölcslevek is: 100 milliliter gyömbéres almalé például 112 mg C-vitaminnal erősíti a kicsiket. Kíváncsi vagy, ezen kívül mit tehetsz még az egészséges védekezőrendszerért?

Tápanyagok az immunrendszer egészségéért

D-vitamin: az őszi/téli borús időjárásnak és az iskolai kötelezettségeknek köszönhetően a gyerekek egyre kevesebb időt töltenek a napon. Ráadásul legtöbbjük étrendjében nem szerepelnek D-vitaminban gazdag ételek sem, mint például a pisztráng, tonhal vagy a lazac. Itt az ideje, hogy beépítsük a gyerekek mindennapjaiba a halfélék fogyasztását!

Cink: a cink az egyik legfontosabb ásványi anyag, ha a gyerekek immunrendszerének erősítéséről beszélünk. A legfőbb étrendi cinkforrásaink a marha-, bárány-, csirkehús és a különféle belsőségek, de megtalálható hüvelyesekben, diófélékben is.

Alfa-linolénsav: az alfa-linolénsav az omega-3 zsírsavak növényi formája, ami bizonyítottan harcol különböző betegségek ellen és elengedhetetlen az emberi szervezet növekedéséhez és fejlődéséhez. Alfa-linolénsav található például a dióban, lenmagban, avokádóban és a repceolajban.

Bélbaktériumok

Bélflóránk egészsége alapvetően meghatározza egészségi állapotunkat. A változatos mikrobiom megakadályozza, hogy egy-egy mikróbafaj túlszaporodjon és az egyensúlyt felborítva panaszokat okozzon. Tudtad, hogy immunrendszerünk 80%-a a beleinkben található? A gyerekek egészségének megőrzéséhez ezért elengedhetetlen a bélrendszer állapotának helyreállítása és fenntartása.

Probiotikum: ha szóba kerül a probiotikum, akkor a legtöbb ember egyből a gyógyszertári készítményekre gondol. Ahogy minden vitamin és ásványi anyag fellelhető természetes formában, ugyanúgy a bélrendszert támogató probiotikum is megtalálható ételeinkben. A fermentált élelmiszerekkel – mint a kefir, joghurt vagy a savanyú káposzta – támogathatjuk a jó baktériumokat a gyerekek pocakjában.

Prebiotikum: az egészséges bélflóra kialakításához elengedhetetlen a prebiotikumot tartalmazó élelmiszerek fogyasztása is, ilyen például az alma, articsóka vagy a banán.

Az életmód szerepe: az immunrendszer egészségéhez nemcsak a táplálkozás járul hozzá. A napi aktivitási szint, az alvás mennyisége, a stressz ugyanúgy szerepet játszik abban, hogy a gyerekek milyen gyakran betegszenek meg.

  • Aktivitás: a gyerekek egészségének megőrzése érdekében gondoskodj arról, hogy naponta legalább 1 órát töltsenek a friss levegőn a legesősebb hetekben is!
  • Stressz-menedzsment: sajnos a gyerekek, ugyanúgy, mint a felnőttek, megküzdenek a stresszel és szorongással a mindennapi életük során. Fontos, hogy tisztában légy gyermeked mentális állapotával és gyerekkorától kezdve segítsd a stresszkezelését.
  • Alvás: a tartós alváshiány korlátozza a szervezetbe bekerülő fertőzések leküzdésében segítő citokinek termelését.

Az őszi időszakban kiemelten fontos kellő hangsúlyt fektetni a gyerkőcök egészségének támogatására. Gondold át te is, hogyan teheted a kicsik táplálkozását és életmódját kiegyensúlyozottabbá a megfelelő ételekkel, kiegészítőkkel és egészséges szokások kialakításával idén ősszel!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!