Hangolódj velünk az ünnepekre!

Még nem ért el hozzád a karácsony szele? Aggodalomra semmi ok! A DÉR Juice csapata most a segítségedre siet! Megkérdeztük, hogyan zajlik a karácsonyi készülődés munkatársainknál, és mindent, amit megtudtunk, egy kedves karácsonyi hangulatmontázzsá gyúrtunk össze. Kukkants be hozzánk és ismerd meg ünnepváró szokásaink mellett kedvenc receptjeinket is!

Karácsonyi készülődés

Mariah Carey-dalok, mézeskalács, fényfüzérek – ahány ember, annyi formája létezik az ünnepi hangulat megidézésének. Értékesítési vezetőnk, Dániel például az alábbi Juhász Gyula vers szellemében tölti az adventi időszakot:

„Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorúan nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak s higgyünk rendületlen
S ne csak így decemberben.”

Sales csapattagunk, Sándor és családja már november végén megkezdi a készülődést:

„Advent első vasárnapján Családi Istentiszteleten vettünk részt a Nagytemplomban, sétáltunk az adventi forgatagban, majd gyertyát gyújtottunk. Nálunk már az adventi időszakban karácsonyi zenék szólnak az otthoni eszközökön áldott hangulatot teremtve és természetesen Sári meglepetésekkel teli adventi kalendáriuma is része az ünnepi készülődésnek!”

Raktári csapatunk tagja, Kata pont a másik végletet képviseli: ő közvetlenül karácsony előtt kezd el készülődni. Mivel üzemünk karácsony hetén leáll, Katáéknál a jól megérdemelt pihenéssel együtt megkezdődik a nagy ünnepi felkészülés is. Az ő családjában már bevált szokássá vált, hogy az utolsó napokra tartogatják a karácsonyi bevásárlást, az ajándékok beszerzését és a karácsonyfa kiválasztását is. ?

Ünnepi receptek

A karácsony persze elválaszthatatlan az ízek ünnepétől, így nem csoda, hogy néhány munkatársunknak a kedvenc receptek ugranak be elsőre, amikor a karácsonyi készülődésre terelődik a szó. Nézzük, mi készül náluk idén karácsonykor!

Ágazatvezetőnk, Vera kedvenc ünnepi köretének, az almával párolt lilakáposztának az elkészítésébe avat be bennünket. Ez a karácsonyi recept 1 kisebb fej megtisztított, vékonyra szeletelt lilakáposzta mellett egy különleges hozzávalót is használ a tökéletes hatás elérése érdekében. Vera a lilakáposztát besózza, majd 10 percig állni hagyja, és kinyomkodja belőle a vizet. Ezt követően egy lábasban felolvaszt egy evőkanál zsírt, ebben 1 evőkanál cukor társaságában közepesen magas lángon karamellizál egy fej apróra vágott lilahagymát és egy lereszelt almát. Ha ez kész, mehet bele a káposzta, két evőkanál balzsamecetegy kávéskanál őrölt köménymagízlés szerint só és egy kávéskanál bors. Az egészet felönti – itt jön a varázslat ? – két deciliter DÉR Juice Almalével és lefedve körülbelül fél órán keresztül párolja.

Andi (logisztika) ebben az évben is kedvenc vörösborban pácolt vadas libamellereceptjét készíti majd el a következő módon:

Egy lábasban felfőz fél liter vizet fél liter vörösborral, néhány babérlevéllel és borókabogyóvalrépával, egy kicsi petrezselyemgyökérrelsóval és borssal. Hagyja kihűlni, majd ebben pácolja a libamellet a hűtőben két napon keresztül. Az ünnep napján a páclében készre párolja a melleket. Amint kész a hús, kiveszi a főzőléből, kihalássza a borókabogyót és a babérlevelet. A vörösboros főzőlevet a zöldségekkel együtt összeturmixolja, majd tejfölből és lisztből habarást készít hozzá és lassú tűzön besűríti vele, megkóstolja, majd ízlés szerint tesz hozzá még sót és vörösbort. Az így készült mártással és burgonyakrokettel tálalja a libamellet.

Másik Andink (sales) kedvenc fahéjas csillagjainak receptjét osztotta meg velünk: ehhez 125 g darált mandulát és 125 g darált diót összegyúr 1 teáskanál fahéjjal1 teáskanál mézzel10 dkg porcukorral1 tojásfehérjével és egy citrom reszelt héjával, majd a tésztát körülbelül fél centi vastagságúra nyújtja és csillagokat szúr ki belőle. A csillagok tetejére 10 dkg porcukorból és egy tojásfehérjéből simára kevert mázat ken, majd előmelegített sütőbe tolja őket, ahol 15 perc alatt, amikor a máz megszilárdul, készre sülnek.

Bogi (minőségirányítás) egy isteni glutén- és tejmentes mákos-almás – természetesen Derecske almából – kevert sütivel várja az ünnepeket. A süti elkészítéséhez egy nagy tálban összeforgat 3 Derecske almát lereszelve, 10 dkg darált mákot, 8 dkg cukrot, 1 teáskanál sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 késhegynyi őrölt fahéjat, 5 dkg margarint, 1,5 dl növényi tejet, 10 dkg rizslisztet és 1 tojást. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt, 20×20 cm-es sütőformában, 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig süti. Amíg a tészta elkészül, 2 csomag pudingport 1 dl növényi tejben csomómentesre kever, aztán még 4 dl tejet és 2 evőkanál cukrot is a pudinghoz ad és lassú tűzön addig főzi, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült a süti, a tetejére simítja a krémes pudingot.

? Ezekkel az egyszerű, de nagyon finom receptekkel akkor is bátran próbálkozhatsz, ha nem vagy éppen gyakorlott konyhatündér. De ha mégis úgy döntesz, hogy idén karácsonykor szeretnél kevesebb időt tölteni a konyhában, akkor van számodra egy megúszós tippünk is: a gyümölcsös közvetlen szomszédságában található Almavirág Étterem séfei idén is ínycsiklandozó karácsonyi ételekkel készülnek. Nézd meg Facebook oldalukon, mit rendelhetsz most december 24-i átvétellel!

Munkatársainkkal természetesen nemcsak otthonainkban készülünk ilyenkor az ünnepekre. December elejétől kezdve már a DÉR Juice üzemet és az irodánkat is belengi a karácsonyi hangulat. Mutatunk néhány fotót róla.

Reméljük, ezekkel a képekkel és kedvenc receptjeinkkel hozzád is sikerült közelebb hozni a karácsony hangulatát. Idei utolsó írásunkkal kívánunk kellemes ünnepeket és egészségben gazdag, boldog új évet Neked!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!