Halloweeni dekorációs ötletek, amiket otthon is elkészíthetsz

Az amerikai filmekkel együtt jó néhány korábban ismeretlen új tradíció is elterjedt Európában. Az egyik ilyen a november 1-jei halottak napja előtti este tartott Halloween, amikor a gyerekek különböző maskarákba öltöznek. Az eredeti szellemek és szörnyek tematikán túl ma már szinte bárminek be lehet öltözni az ismert emberektől kezdve a szuperhősökig. Ez az ünnep rengeteg kreativitásra ad lehetőséget, a jelmezeken túl a halloweeni dekorációt is el tudod készíteni egy DIY projekt keretében. Összeszedtük milyen díszeket tudsz készíteni otthon a családoddal tökből vagy derecskei almából!

Tarts októberben csináld magad napot, és készítsd el a halloweeni dekorációt, hogy 31-én felkészülten várhasd a csokoládéra pályázó mini szellemeket, múmiákat és boszorkányokat. Egészen egyszerű DIY projektekről van szó, amihez se óriási kézügyességre, de nagyon bonyolult vagy drága eszközökre sincs szükség: néhány tök, derecskei alma, őszi termények, falevelek, és már kezdődhet is a tökfaragás, festegetés!

1. Tök – a klasszikus halloweeni dekoráció

Nincs halloween és halloweeni dekoráció tök és tökfaragás nélkül, így érdemes beszerezni jó-néhányat az üzletekben kapható nagyobb gömb formájú sütőtökökből. A tökből többféle dekorációt is készíthetsz: kifaraghatod töklámpássá vagy egyszerűen lefestheted. 

Ha a tökfaragásra szavazol, akkor először is válassz egy ép, egyenletes narancssárga színű tököt! Ezután egy kés segítségével vágd le a tetejét kalapszerűen, a belsejét pedig kanalazd ki. Válassz egy szimpatikus tökmintát vagy engedd szabadon a fantáziád – rajzold fel a körvonalakat és a késsel óvatosan kezd el kivágni a tök héját. Ha elkészültél, tegyél a tök közepébe egy mécsest vagy gyertyát. A tökből kifaragott mintához itt találsz inspirációt.

A festésnél bármilyen tök megfelel a célnak, csak néhány festékre lesz szükséged. Festhetsz a tökre fekete festékkel halloweeni feliratokat vagy egyéb mintákat, de például festékszóróval egyszínűre is festheted, például nagyon trendi most az arany és fehér tök. Aki a természetes hangulatot kedveli decoupage technikával növényeket is felragaszthat a tökre. Ha pedig igazán kreatívnak érzed magad, filc anyag és egy olló segítségével állati arcokat is varázsolhatsz a tökre

2. Ijesztő alakok WC-papír gurigából

A WC-papír guriga az egyik legsokoldalúbb DIY alapanyag, amit a halloweeni dekoráció készítésénél is felhasználhatsz. Fesd különböző rikító színekre, lilára, neon zöldre, narancssárgára, tegyél rájuk egy, kettő vagy akár három szemet, és dekor papírból vágj nekik cikkcakkos szájat. A kis segítőid biztosan sok ötlettel fel tudják dobni a szörnyecskék megjelenését. 

3. Világító múmia fejek

Végy egy befőttesüveget, majd csavard körbe gézzel, amire teszel két kis műanyag szemet – voilá, kész az új halloweeni dekoráció, a házi múmia. Ha eljött az este, gyújts meg egy mécsest a befőttesüvegben, és garantált a rémisztő hangulat!

4. Szellemjárta kert

Az újrahasznosítás jegyében konzervdobozokból készíthetsz szellemeket a kertbe: fesd fehér színűre a konzervdobozokat, majd fekete színnel rajzolj rájuk szemeket és szájat. Fehér krepp papírból vágj le csíkokat, amiket a konzerv belsejéhez erősítesz. Akaszd fel egy fára, bokorra őket, de akár a lakást is megszállhatja egy-két szellem.

5. Denevérek a falon

Az alábbi denevér sablonokkal könnyedén készíthetsz halloweeni dekorációt – fekete fotókartont hajts félbe, majd a vágd ki a mintát. A denevérek egy részét ragaszd a falra, míg a többit lyukaszd át és damil segítségével lógasd fel.

Mit készíts almából?

A derecskei almákat is felhasználhatod a csináld magad projektedhez! Gyönyörű őszi koszorúhoz is használhatod őket, de ha levágod az alma felső egyharmadát a tökhöz hasonlóan, és kiszeded a belsejét, a végeredmény egy dekoratív és természetes mécsestartó lesz. 

Idén készítsd el te magad a halloweeni dekorációdat – használj szezonális alapanyagokat, például tököt és derecskei almát a DIY projektekhez, hogy felszabadítsd a kreatív energiáidat, és halloweeni hangulatot varázsolj az otthonodban!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!