Gyógynövényekkel és gyümölcskoktéllal ünnepeljük az őszt

Szeptemberben ideje feltölteni a vitaminraktárainkat, amihez rengeteg formában járulnak hozzá az őszi gyümölcsök, mint a körte, szilva, a szőlő vagy az alma. A friss gyümölcsöket akár süteménybe is tehetjük, gyümölcsléként, smoothie-nak is fogyaszthatjuk vagy grillezhetjük fűszerekkel kombinálva. Aki a dzsúszra szavaz, annak hoztunk most két igazi ínyencséget. 

A DÉR Juice Plus almalevei ötvözik a 100%-os frissen préselt gyümölcslét és a rafináltan összeválogatott gyógynövény- és fűszerkivonatokat.  Kétféle ízvilágot kóstolhatunk meg, egy frissebbet, citrusosabbat levendulával, citromfűvel és kamillával, illetve egy karakteresebb, kesernyésebb verziót körömvirággal, kakukkfűvel és zsályával.

Bár nem tipikus fűszerei, de a virágos ízek finoman simulnak az almához, míg a kakukkfű, a zsálya vagy a citromfű izgalmasan ellenpontozza a végeredményt. Az összetevők természetesen nem öncélúan lettek összeválogatva.

Levendula, citromfű és kamilla

Egyre inkább felfedezzük fűszerként, szörpként, sőt pálinkaként is a levendulát, ami az egyik fő alkotóeleme az első Plus verziónak. A levendula különleges és karakteres íz- és illatvilága kifejezetten frissítő. Gyógynövényként illóolaja gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. Magyarországon már számos csodaszép levendulamezővel találkozhatunk, így Pannonhalmán és Tihanyban is, melyek látványnak is különlegesek, egyúttal jóminőségű, természetes alapanyagként is szolgálnak. A levendulát citromfűvel és kamillával kombinálták a DÉR Juice Plusban, mind a két növény nyugtató hatású, a kamilla gyulladáscsökkentő és gyomorpanaszok enyhítésére is használják, míg a citromfű emésztésjavító, álmatlanság ellen, görcsoldóként és fáradság ellen is hatásos.

Az ital összetevői: 98,8% almalé,0,65%levendula virág (Lavandula angustifolia flos) kivonat, 0,35% citromfű (Melissa officinalis) kivonat, 0,2% kamilla virág (Matricaria recutita flos) kivonat.

Körömvirág, kakukkfű, zsálya

A Plus ízek másik variációjában a körömvirág kapott erőteljesebb hangsúlyt, ami több európai országban is közkedvelt fűszernövény. Mint gyógynövény, belsőleg használva serkenti a vérképződést. Ezt az italt kakukkfűvel és zsályával egészítették ki; mindkét növény rendkívül illatos, zamatos fűszer is egyben.

A kakukkfű étvágygerjesztő, görcsoldó, míg az orvosi zsálya fertőtlenítő hatású és gyulladáscsökkentő.
Az ital összetevői: 99,3% almalé,0,3% körömvirág (Calendula officinalis flos) kivonat, 0,2% kakukkfű levél (Thymus serpyllum folium) kivonat,0,2% zsálya levél (Salvia officinalis folium) kivonat.

Üdítőként önmagukban is fogyaszthatjuk a DÉR Plus fűszeres almaleveit, merészebb koktélalapként is megállják a helyüket például almapárlattal, citrommal kombinálva vagy friss gyümölcsökkel felturbózva. Kísérletező kedvűek húsok párolására, forróitalként szintén felhasználhatják.

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!