Elhoztunk ma neked egy nagyon finom és egyszerű céklalevest, amit akár ebédre, akár vacsorára is bátran fogyaszthatsz.
Hozzávalók 4 főre:
600 g cékla
400 ml DÉR Juice Céklalé almával
300 ml DÉR Juice Narancslé almával
80 ml fehérbor
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
½ narancs héja
50 g vaj
só, bors
1. Hámozzuk meg a zöldségeket, majd vágjuk össze őket kockákra!
2. Válasszunk egy nagyobb fazekat, amiben megolvasztjuk a vajat! Adjuk hozzá a felvágott hagymát és fokhagymát! Amikor a hagymák már áttetszővé válnak, adjuk hozzá a céklát is! 5-7 percig pároljuk, közben ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot!
3. Öntsük hozzá a fehérbort, a céklalevet, illetve a narancslevet! Ezt követően jöhet a narancs héja. Forraljuk fel az egészet, és főzzük kb. 20-30 percig, amíg a cékla meg nem puhul!
4. Levesünket szakaszokban öntsük át egy turmixgépbe, majd turmixoljuk homogénre!
5. Jöhet a tálalás! Egy kevés tejszínnel, krutonnal vagy levesgyönggyel tudjuk még ínycsiklandozóbbá tenni a levesünket. Jó étvagyát hozzá mindenkinek!?