Debreceni Farmer-Expo a fenntarthatóság jegyében? Igen, megcsináltuk!

Csodálatos és egyben izgalmas 4 napon vagyunk túl. A hagyományokhoz híven ugyanis 2019-ben is megrendezésre került debreceni Farmer-Expo, amelyen mi, a DÉR Juice kötelékéhez is tartozó Derecskei Gyümölcsös márkánkkal képviseltettük magunkat.

Idén – prémium almáink mellett – leginkább a fenntarthatóságra helyeztük a hangsúlyt. De milyen is volt a hangulat a kiállításon? Egy szóval: fenomenális. Olyannyira, hogy szövegben átadni szinte lehetetlen, de azért  mi mégis megpróbáljuk. 

Mi is ez a debreceni Farmer-Expo?

mezőgazdasági kiállítás igencsak nagy múltra tekint vissza, hiszen már több mint 25 éve várja az érdeklődőket, akik – szerencsére – évről évre többen vannak. Ezt a számok is jól mutatják, hiszen idén a közel 300 kiállítóra, mintegy 30.000 látogató volt kíváncsi. 

A Farmer-Expo mindig fantasztikus hangulatban telik, azonban számunkra most még különlegesebb volt, hiszen a műanyag mentességre helyeztük a fő hangsúlyt.

A DÉR Juice és a műanyag mentesség

DÉR Juice és a Derecskei Gyümölcsös  célja nem csupán az, hogy prémium minőségű almát adjon a vásárlóinak. Számunkra kiemelten fontos, hogy amit teszünk az a lehető legminimálisabb terhelést jelentse a környezet számára. Épp ezért nem csak üdvözöljük a műanyag mentes mozgalmat, hanem annak részesei is vagyunk; ennek jegyében pedig idén, csak papírzacskóban adtuk az almát. 

Habár kezdetben a standunknál is sokan keresték a műanyag zacskós almákat, azonban miután részletesen bemutattuk, hogy a papírdoboz sokkal környezetkímélőbb megoldás, ezt követően már bátran vásároltak belőle. Szerencsére meglepően jól fogadták a megoldást, sőt többen kifejezetten örültek is neki.

Egyre több a tudatos vásárló

Szerencsére úgy látjuk, hogy egyre több ember törekszik arra, hogy visszataláljon a mezőgazdasághoz és a természethez. Ugyanis rájöttek arra, hogy áthidalva a multikat, egyből a termelőtől vásárolva sokkal inkább le tudják ellenőrizni azt, hogy honnan származik a termék.

A standunkhoz is rengeteg érdeklődő jött: kíváncsiak voltak arra, hogy milyen volt a termés, honnan jött a termék, illetve hogyan készül a frissen préselt gyümölcslé.

Az emberekből rengeteg pozitív energia áradt, amit hostesseink segítségével igyekeztünk visszaadni. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy csapatunk idén is felkészült volt, így a vevők minden kérdésére készségesen válaszoltak.

Felhőtlen hangulat a derecskei alma standnál

A nagy forgalom ellenére mindannyiunk számára feltűnt, hogy a derecskei alma iránt nem csak a fiatalok, de az idősebb korosztály is komolyan érdeklődik.

Ahogyan pedig a képen is jól látszik, nem csak a felnőttek, de a gyerekek körében is népszerűek voltunk – főleg az almalevünk.

A fenntarthatóság a jövő záloga

Habár fontos a műanyag mentesség, a Farmer-Expon is kihangsúlyoztuk, hogy a derecskei gyümölcsösben használt okoseszközeink is a természet védelmét szolgálják. Ezek segítségével ugyanis mintegy 15%-kal kevesebb üzemanyagot és évente több millió liternyi vizet takarítunk meg.

Összegzés

Bátran mondhatjuk tehát, hogy az expo nem csak sikeres volt, de sikerült megismertetni az érdeklődőkkel két zászlós hajónkat, a fenntarthatóságot és a műanyag mentességet is.

Ha találkoztál velünk, reméljük pozitív élményekkel találkoztál, ha pedig nem, látogass meg minket jövőre is, szeretettel várunk itt, az expon, és a gyümölcsöskertünkben is. Ha pedig Debrecen épp “nem esik útba”, akkor böngéssz a finomabbnál finomabb italok között a webshopunkban. 

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!