Téli fáradtság gyötör? 6+1 immunerősítő csodatippünket neked találtuk ki!

A változékony időjárás, az egész éves hajtás, az ünnepek mind legyengíthetik szervezetünk védekezőképességét, ezáltal kevésbé lesz ellenálló a különböző baktériumokkal és vírusokkal szemben. A DÉR Juice-nál éppen ezért az év elején a megelőzésé, vagyis az immunerősítésé a főszerep! Nem kell semmilyen drága eljárásra vagy gyógyszerre gondolni, a legjobb és legegyszerűbb módja, ha a táplálkozásunkkal támogatjuk testünket. Számos olcsó és könnyen beszerezhető immunerősítő alapanyag létezik, amelyek nemcsak ízletesek, de nagyon is egészségesek – mutatjuk, melyek ezek. 

A téli hónapok jellemzően influenza szezonként vannak számon tartva, amikor szinte bárhol össze lehet szedni valamilyen baktériumot vagy vírust: a tömegközlekedési eszközökön, az óvodákban és iskolában, vagy a munkahelyen. Testünk védőpajzsa, az immunrendszerünk az egyetlen, amely képes megvédeni ezektől a kórokozóktól és fertőzésektől, ám a kiszámíthatatlan időjárás, a stressz, a nem megfelelő táplálkozás mind gyengítik. Ez azonban nem azt jelenti, hogy védtelennek kellene maradnunk ilyenkor. A tudatos immunerősítés megelőzheti, hogy valamilyen undok és kellemetlen betegség ledöntsön a lábunkról, és segít felvenni a kesztyűt a téli fáradtság ellen. Mit is jelent ez pontosan? Itt nem immunerősítő gyógyszerekről vagy multivitaminokról van szó, hanem olyan természetes forrásokról, amit az étkezéssel egyszerűen és észrevétlenül bevihetünk a szervezetünkbe. A cékla vagy éppen a DÉR Juice frissen préselt gyümölcslevekben is megtalálható gyömbér kiváló forrása a vitaminoknak, amelyek támogatják az immunerősítést. Mutatjuk a kedvenceinket! 

Homoktövis

homoktövis igazi superfood, amely hazánkban bőségesen terem. Gyógynövényként már évszázadok óta alkalmazzák, mivel kiemelkedően magas a C-vitamin és E-vitamin tartalma, illetve egyéb ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz. Különösen értékessé teszik a homoktövist a modern ember számára a benne található flavonidok, amelyek megvédik a sejteket az oxidatív stressz kártékony hatásaitól. Emellett a homoktövis segít karbantartani az alakunkat, mivel fokozza az anyagcserét, de megakadályozza a hajhullást, jót tesz a száraz bőrnek, és lassítja az öregedés látható jeleit, így a ráncok kialakulását is. A DÉR Juice kínálatában is helyet kapott a homoktövissel gazdagított almalé, amely izgalmas ízének köszönhetően igen népszerű.

Echinacea

Az echinacea, vagy magyarul kasvirág számos értékes anyagot tartalmaz, így vannak benne aromás olajok, flavonidok, inulin, amelyek immunerősítő hatással rendelkeznek. Különösen megfázás, felső légúti és húgyúti fertőzések esetén nagyon hatásos, ugyanis nemcsak a fertőzésekkel szemben véd, de a gyorsabb felgyógyulásban is segít.

Bergamott

A bergamottnarancsból készült olaj hosszú ideje része a népi gyógyászatnak baktériumölő és lázcsillapító hatása miatt. A téli fáradtság elűzésére nagyon jó bergamott illóolajat párologtatni, emellett fertőtlenítésre is jó választás. A DÉR Juice almalé egyik változatába is kerül bergamott, így te is megtapasztalhatod ennek a kesernyés illatú narancsfajtának a jótékony hatásait. 

Gyömbér 

Mindenki ismeri a gyömbér kissé savanykásan pikáns aromáját, azonban nemcsak az ételek ízesítésére lehet használni ezt a fűszert. Az immunerősítésben is jó szolgálatot tesz a gyömbér, ugyanis megtisztítja a nyirokrendszert, emellett támogatja az immunrendszer működését és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ételekre reszelve is fogyasztható, de folyékony formában is be lehet vinni a szervezetbe, például DÉR Juice gyümölcslével vagy leforrázva, citrommal és mézzel tea formájában.

Propolisz

Nem véletlenül javasolják megfázás és influenza esetén a forró mézes teát, hiszen segít leküzdeni a betegségeket, de már a megelőzés során is bevetheted a méhek egy másik találmányát: a propoliszt. Nemcsak a zümmögő rovarokat védi a fertőzésektől és járványoktól, de jó szolgálatot tesz nekünk is az immunerősítésben, hiszen gyulladáscsökkentő, emellett a gombás fertőzések ellen is véd. Természetes antibiotikum. 

Cékla

Szintén egy mindennapi zöldség, amely se nem drága, se nem egzotikus, jótékony tulajdonságainak köszönhetően mégis nyugodtan nevezhetjük superfoodnak. A cékla akár nyersen fogyasztva salátaként, akár izgalmas téli leves formájában is remek immunerősítő. A cékla segít kiegyensúlyozni a vérnyomást, gazdag antioxidánsokban és támogatja az immunrendszert a téli fáradtság legyőzésében, ezen felül javítja az emésztést is. A frissen préselt leveink között a cékla-alma kombinációt is megtalálod, ami egy igazi vitaminbomba. 

+1: Alvás

A megfelelő mennyiségű (és minőségű) alvás rendkívül fontos ahhoz, hogy szervezetünk erős maradjon. Már 3 rossz éjszaka jelentősen megnöveli a vérben a gyulladást jelző markerek szintjét, ez pedig fölösleges munkát jelent az immunrendszerünknek, így az kisebb lendülettel tudja visszaverni a bacik és a vírusok támadását. Egy 2015-ös, 164 embert vizsgáló tanulmány szoros kapcsolatot mutatott az alvás mennyisége és a nátha vírusának kitett résztvevők megbetegedése között. A kísérlet is alátámasztotta: az IgA termelését (amely a légzőszervrendszerünk elsődleges védelmi vonala) a megfelelő mennyiségű alvással tudjuk segíteni.

Gondoskodj az immunerősítésről és a téli fáradtság leküzdéséről tudatosan: aludj jól, fogyassz vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket, akár folyékony formában, legyen az tea vagy DÉR Juice frissen préselt natúr gyümölcslé!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!