A legnagyobb agrárgazdasági rendezvényen jártunk: OMÉK beszámoló

Nagy örömünkre szolgált, hogy idén részt vehettünk az ország legnagyobb agrárgazdasági eseményén, a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK), ahol 25 négyzetméteren mutatkozhatott be két márkánk, a DÉR Juice és a Derecske Alma. A rendezvényen lehetőségünk nyílt közvetlenül kapcsolatba lépni az érdeklődőkkel, és megismertetni velük a fenntartható gazdálkodásunk alapjait.

A Kongresszusi Központban szeptember 26. és 29. között megrendezett OMÉK kiállításra hosszú ideig készültünk és nagyon vártuk már, hogy ott lehessünk, hiszen ez egy remek lehetőség volt mind a Derecske Alma, mind pedig a belőle készülő DÉR Juice gyümölcslé márkáinknak, hogy a széles publikum előtt is bemutatkozzanak. Az agrárszektor szakmai képviselői mellett a fogyasztói réteg is aktívan jelen volt a kiállításon, így különböző háttértudású, felkészültségű és érdeklődési körű látogatóval ismertethettük meg magunkat, egyúttal mi is többet megtudtunk arról, hogy kik fogyasztják a termékeinket. 

Hatalmas büszkeség: nemzeti oltalmat kapott a Derecske Alma

A rendezvényen való részvételünknek konkrét apropója is volt, mégpedig, hogy nemzeti oltalomban részesült a DÉR Juice gyümölcslevek alapját adó Derecske Alma, aminek díjátadója az OMÉK-en volt. Földrajzi árujelzők a versenyképesség szolgálatában címmel tartottak szakmai rendezvényt az OMÉK-en, amelynek célja az volt, hogy szakmai segítséget nyújtson a termelői közösségeknek a földrajzi árujelzők uniós oltalma iránti eljáráshoz, továbbá rámutasson az oltalom megszerzéséből fakadó piaci előnyökre. Ennek részeként a Derecske almával együtt négy termelő vehette át a miniszteri elismerő oklevelet a nemzeti oltalomról az agrárgazdasági rendezvényen.  

Derecske Alma és DÉR Juice első kézből

Minthogy egy agrárgazdasági rendezvényről volt szó, a beszámolókon és szóbeli bemutatáson túl kóstolót is vittünk magunkkal, hogy az érdeklődők első kézből tapasztalják meg, milyen minőséget képvisel egy környezetbarát gazdaságban termett alma. A fenntarthatóság megteremtése az agrárszektorban szívügyünk, így igyekeztünk minél jobban kihasználni a lehetőséget, hogy széles körben is beszéljünk erről a témáról. Az OMÉK standunknál a látogatók a derecskei almából frissen préselt gyümölcsleveket kóstolhatták meg – a klasszikus almaleven túl különböző más gyümölcsökkel, például feketeribizlivel vagy épp gyömbérrel, esetleg homoktövissel gazdagított natúr leveket is ki lehetett próbálni. Számos partnerünk van az egész országban, de közvetlenül tőlünk, a termelőtől is egyszerűen lehet rendelni 0,33 literes vagy 0,75 literes kiszerelésben különböző ízű frissen préselt gyümölcsleveket a DÉR Juice webshopján keresztül. 

Agrárgazdasági rendezvény egy jó ügy szolgálatában

Örömmel tapasztaltuk, hogy az OMÉK-en is egyre hangsúlyosabb szerepet kap a környezetvédelem és a fenntarthatóság, valamint a tudatos táplálkozás kérdése. Ennek szellemében az agrárszektor szereplői, akik részt vettek a kiállításon idén is felajánlhatták saját termékeiket jótékonysági célokra, és természetesen mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Együttes erővel 446 kg élelmiszert gyűjtöttek össze az OMÉK kiállítói, amit a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek adtak át a kiállítás végén. A rendezvényen megmaradt, de még fogyasztható, bontatlan csomagolású, főként tartós élelmiszereket az Egyesület juttatta el a kiállítást követően a rászoruló családoknak, gyermek- és idősotthonoknak. A gyűjtéssel az élelmiszer pazarlásra kívánják a szervezők felhívni a figyelmet, ugyanis Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer végzi a kukában, ami mintegy egyharmada az összes megtermelt élelmiszernek. 

Összességében pozitív élmény volt számunkra részt venni ezen a jelentős agrárgazdasági rendezvényen, rengeteg érdeklődő járt nálunk, és kifejezetten jó volt, hogy sok külföldit is vonzott a standunk, akik minőségi magyar termékeket kerestek. A szakmai napokon a fiatalabb korosztály aktívan érdeklődött az innovatív gyártási technológiáinkról, de az online rendelés lehetősége is szimpatikus volt nekik, hiszen ez a megoldás jól passzol a mai kor elvárásaihoz.

Fedezd fel, milyen volt a 2019. évi OMÉK kiállítás a DÉR Juice szemén keresztül, és válaszd a DÉR Juice tartósítószer-, színezőanyag- és cukormentes gyümölcsleveit, amelyeknek minden palackja a természet zamatos ízeit, a napfényt és a gondoskodást zárja magába. 

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!