A főváros zöld oldala

Valljuk be, az urbánus életmód sokszor a kényelem metaforája. A nagyvárosban adott a lehetőség, hogy mindent karnyújtásnyira elérjünk, megszerezzünk, megnézzünk, megvegyünk – miért is mennénk bárhová. Az elmúlt év fizikailag passzív időszaka után szabadulj ki egy kicsit a betonrengetegből! Szerencsére ehhez nem kell messzire menned, hiszen a főváros környéke is tartogat rengeteg izgalmas természeti kincset, kültéri, vidékies hangulatú programot és vendéglátóhelyet! 

A belvárosban is zölden, szabadon

Budapest belvárosa bőven tartogat vidékies, zöld élményt, hála sok olyan helynek, ahol a természetesség, a zöld látásmód karöltve jár a vendéglátással. Mi most három olyan helyet ajánlunk számodra, ahol amellett, hogy a DÉR Juice gyümölcsleveit is megvásárolhatod, valami többet, különlegesebbet is kapsz. 

Ha tészta, akkor Nudli Tésztakantin! A tészta összeköt és boldoggá tesz – vallja a friss, helyben készült, hagyományokat tisztelő étterem. A Nudli kedves, családbarát hely, ahol a frissesség és a minőség a fő motiváció. Az Október 6-a utcában található gyöngyszem az Akadémia és a Bazilika felezőjénél található, így egy kis belvárosi sétával könnyen összeköthető. A nagyszerű sós tészták mellett édes tésztaételeket is bőven találsz az étlapon. Egyszóval mindent, amit szeretett falusi nagymamánk készített a nyújtódeszkán. Számunka a hely felér egy vidéki kiruccanással.

Ha a betonrengeteg közepette a természet üdítő erejére vágysz, de mindezt elég gyorsan szívnád magadba, akkor a Tökmagban a helyed. A picike streed food étterem a Hollán Ernő utcában található és neve a méretén kívül az egészséges, vegán étkezésre utal.  A hely szuper pihenő lehet a 13. kerület vagy a Margitsziget felfedezése után, amely nyáron nyitott, nagy terasszal várja a vendégeket. Ha ide látogatsz, biztos lehetsz benne, hogy hazai, szezonális alapanyagokból készül majd az ételed, mintha a saját zöldséges kertedből csipegetnél. A tökmag tökéletes választás azok számára is, akik gluténmentes étrendet követnek, ráadásul kísérőként akár egy DÉR Juice-t is rendelhetsz.

Ha a könnyed zöldséges menü alternatíváját keresed, akkor a Bestia megkerülhetetlen. Az alapítók a steak és a hús szerelmesei, de mindezt kézművességgel és nemzetközi ötletekkel kombinálják. A Bestia abszolút világkonyhát visz, így a vacsoránkat fogyasztva akár Uruguay vagy Írország vidékére is elröppenhetünk az ízek szárnyán. De az étterem itallapja legalább annyi izgalmat rejt, mint az étlap. Annál is inkább, mert a sok-sok minőségi ital és koktél között a DÉR Juice gyümölcsleveit is megtaláljátok!

Vagy merészkedj kijjebb, a budai oldal felé!

Hoztunk néhány tippet arra az esetre is, ha kicsit eltávolodnál a városmagtól és mondjuk a budai oldal felé vennéd az irányt. 

Első körben vedd célba Érdet! Ez az a hely, ahol a városmag épített öröksége legalább annyira értékes, mint a körülvevő természeti kincsek. Ha a városon belül korzóznál, akkor ne hagyd ki a minaretet, az egykori fogadóból kialakított Földrajzi Múzeumot vagy a Czabai kertet. Ha Érd környékére is marad idő, akkor kihagyhatatlan a Kakukk-hegy vagy a Fudoklia-völgy. Megpihenve mindenképpen ejtsd útba a legendás Pataki cukrászdát, amely isteni reggeliket és finomabbnál finomabb süteményeket kínál a hetvenes évek óta. A többgenerációs cukrászdinasztia több értékes díjat zsebelt már be, ikonikus szereplői a magyar cukrászatnak.

A Budai-hegység szépen beleolvad az Etyeki-dombságba és a Zsámbéki-medencébe, úgyhogy a helyedben mi erre vennénk az irányt. Itt elsősorban a messziről látható impozáns gótikus templomrom, az alcsúti arborétum, és a dombság névadó településének gasztronómiai hagyományai a legvonzóbbak. Zsámbékra menet érdemes betérni Pátyra, a Caffe Trevibe, ahol a 2015-ös év fagylaltja mellett megkóstolhatod a DÉR Juice hidegen préselt 100%-os gyümölcsleveit is. Innen fél óra autóút csak Martonvásár, ahol az egyik legszebb kastélyunkat, a Brunszvik-kastélyt nézheted meg, vagy barangolhatsz a gyönyörű kastélykertben. 

Ha nem merészkednél ilyen messzire, akkor Budaörs is kiváló választás: két leghíresebb látványossága a meredek, kopár Kő-hegy mészkőtömbje a zarándokhely kápolnával és a kereszttel, és a mellette fekvő Kálvária-dombon épült romantikus kálvária. Mindkét helyről csodálatos kilátásra számíthatsz, akár a belváros felé, akár távolabb tekintesz.

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!