A fától a poharadig

Cikkünkben szeretnénk megmutatni neked, pontosan hogyan lesz a kertünkben termő napérlelte gyümölcsökből azok minden zamatát és értékét megőrző DÉR Juice gyümölcslé. Tarts velünk egy izgalmas utazásra, amely a gyümölcsfáinktól egészen a poharadig visz el bennünket.

A prémium minőség a prémium gyümölcsökkel kezdődik

A minőségi termékek megalkotásához elengedhetetlen a minőségi alapanyag. A DÉR Juice gyümölcslevek almáját és meggyét saját kertünkben termesztjük, így biztosak lehetünk abban, hogy mind íz, mind pedig beltartalmi értékek tekintetében kimagasló alapanyagokkal dolgozunk.

Felelős kertművelés

A DÉR Juice gyümölcslevek utazásának első állomása a Derecske határában található 130 hektáros gyümölcsös. Alma- és meggyfáinkat itt a felelős kertművelés jegyében, a természettel összhangban gondozzuk. Hogy ez pontosan mit jelent? Már fajtaválasztásnál és a fák ültetésénél szem előtt tarjuk a növények igényeit: figyelmet fordítunk a fasorok irányára, amelynek köszönhetően gyümölcseink optimális mértékben szívhatják magukba a nap sugarait. Emellett figyelünk az erőforrások felelősségteljes használatára: okos csepegtetőrendszerünk segítségével 30%-kal kevesebb vizet használunk, tápanyagpótlásunkat pedig a fák valós, mért igényeire alapozzuk, illetve nagy hangsúlyt fektetünk a szerves tápanyagok használatára. Növényvédelemben a biotechnikai eszközök mellett (amilyen például a kártevők szaporodását gátló illatanyagok használata) aktívan támogatjuk a kártevőink természetes ellenségeit (a kertünkben élő madarakat) és nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges ökoszisztéma fenntartására. Mindennek köszönhetően fáink jól érzik magukat és képesek évről évre zamatos és egészséges, minőségi gyümölcsök nevelésére.

Az almamolyok szaporodását gátló illatanyag használata az almásban

Fontos a betakarítás módja

A fák által nevelt bőséges termés betakarításánál is nagy figyelmet fordítunk a szakszerűségre. Meggyfáink termését június végén-július elején rázzuk a fákról. Ezzel a technikával biztosítjuk azt, hogy ládáinkba kizárólag tökéletesen érett gyümölcsök kerüljenek. Az almák betakarítása augusztustól általában október végéig zajlik, amelynek során a fákról kézzel szedett gyümölcsök vándorolnak a konténerekbe.

Gondosan, kézzel szedett almák egyenesen a fáról

Szállítás csupán néhány száz méterre

A DÉR Juice gyümölcslevek frissességéhez, és nem mellesleg az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez hozzájárul egy nagyon fontos tényező: a szállítás hiánya. Feldolgozóüzemünk ugyanis a gyümölcsös szívében található, így közúti szállítás nélkül jut el a zamatos gyümölcs a helyre, ahol a DÉR Juice varázslat történik.

Feldolgozás, amire büszkék vagyunk

Feldolgozóüzemünk egy elismert nemzetközi élelmiszerbiztonsági tanúsítószervezet (IFS) szigorú előírásait betartva gondoskodik arról, hogy gyümölcsleveink minőségére tényleg büszkék lehessünk. A gyümölcsök gondos előkészítést követően kíméletes feldolgozáson esnek át, amelynek köszönhetően a kinyert gyümölcslé megtartja a friss gyümölcs ízét és beltartalmi értékeit.

Mosás

A frissen szedett gyümölcsök itt első körben egy mosóberendezésen úsznak keresztül, amely tiszta víz és forgó kefék segítségével készíti fel őket a feldolgozásra. Ennek a lépésnek hála garantálható a kertből érkező gyümölcsök patyolattisztasága.

Préselés – hidegen és kíméletesen

Gyümölcseinkből hideg préseléssel nyerjük ki a vitaminokban gazdag, szűretlen gyümölcslevet. Présgépünk működése a borászatban is alkalmazott pneumatikus préselési elven alapul, amelynek köszönhetően lassan és kíméletesen jutunk hozzá az értékes nedűhöz. Érdekes hasonlóság a borászat és a DÉR Juice gyümölcslevek megalkotása között továbbá, hogy ahogyan a boroknak is van évjáratuk, úgy változnak a DÉR Juice gyümölcslevek is szezonról szezonra. A természetes alapanyag ízére az adott év időjárása nagy hatással van, így nekünk „csupán” annyi a dolgunk, hogy ezeket a jellegzetességeket figyelembe véve az almafajták megfelelő arányának megtalálásával időről időre megkomponáljuk a DÉR Juice minőségi gyümölcsleveire jellemző harmóniát.

Pasztőrözés – alacsony hőmérsékleten

Azért, hogy gyümölcsleveink adalékoktól mentesek, de mégis hónapokig frissek maradjanak, hőkezeléssel tartósítjuk őket – akárcsak a nagyi a befőttjeit. Pasztőrgépünk segítségével képesek vagyunk a hőkezelés hőmérsékletét pontosan szabályozni és elég alacsonyan tartani ahhoz, hogy a friss termékek beltartalmi értékeit, ízét és színét a lehető legjobban meg tudjuk őrizni.

Töltés: BiB vagy üveg

Pasztőrözést követően a gyümölcslé egy részét üvegekbe, másik részét úgynevezett BiB-zsákokba (Bag-in-Box, magyarul: zsák a dobozban) töltjük. Az üveges (0,33 és 0,75 literes) kiszerelések egyéni fogyasztóink igényeit igyekeznek szem előtt tartani, míg 3- és 5-literes családi kiszereléseink nagyobb társaságok számára is gazdaságos megoldást nyújtanak. Csomagolóanyagaink szelektíven gyűjthetőek, a DÉR Juice üvegek pedig emellett kreatívan újrahasználhatóak. Itt adunk is néhány ötletet, hogyan.

Így történik a BiB-zsákok töltése

Vevőközpontú értékesítés

A csomagolást követően már nincs is más dolgunk, mint eljuttatni hozzád kedvenc gyümölcsleveidet. Büszkék vagyunk arra, hogy értékesítésünk során nagy figyelmet fordítunk a vevőközpontúságra – legyen szó akár webshopos rendeléseink teljesítéséről, akár a viszonteladó partnerekkel ápolt kapcsolatainkról. Fogyasztóként így kétféleképpen juthatsz hozzá a DÉR Juice-odhoz.

Webshopunktól az ajtódig

Ha ezt a cikkünket olvasod, akkor bizonyára már nem ismeretlen számodra a DÉR Juice webshop sem. Itt otthonod kényelméből, néhány kattintással leadhatod rendelésedet, majd pár munkanapon belül futár partnerünk már házhoz is szállítja a kiválasztott termékeket.

A legjobb üzletekben országszerte

Ugye te is egyre többször találkozol a DÉR Juice-szal a boltok polcain? Nem csoda, hiszen viszonteladóink száma országszerte növekszik. Országos áruházláncok üzleteiben – amilyen például az Auchan és az Interspar – ugyanúgy megtalálhatóak vagyunk, mint a minőségi termékek forgalmazását célul tűző kisebb üzletekben.

Mind a webshopban leadott rendelésekben szereplő DÉR Juice, mind pedig viszonteladóink rendelései az üzemhez tartozó raktárunkból indulnak útnak szorgos és precíz raktári munkatársaink közreműködésével.

Így jut el a derecskei gyümölcs kertünk napsütötte fáitól egészen a poharadig. Ha szeretnéd közelebbről is megtapasztalni a DÉR Juice minőség élményét, akkor látogass el Derecskére, ahol az üzem közvetlen szomszédságában található Almavirág Étteremben megkóstolhatod az összes DÉR Juice gyümölcslevet és a kertben termő gyümölcsökből készült desszerteket. Ha pedig ennél is többre vágysz, érdeklődj a Derecskei Élménykert programjairól, amelyeken keresztül betekintést nyerhetsz gyümölcsösünk mindennapjaiba is!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!