6 tuti tipp üveg újrahasznosítására, amire még sosem gondoltál

A DÉR Juice elkötelezett a fenntarthatóság iránt, amire a termékek gyártási folyamata során a gyümölcsök termesztésétől a címkék felhelyezéséig kiemelt figyelmet fordítunk. Ennek része a környezettudatos csomagolás, vagyis, hogy a frissen préselt gyümölcsleveinket újrahasznosítható üvegekbe töltjük. Amellett, hogy a DÉR Juice palackokat szelektíven lehet gyűjteni, más, kreatív módszerek is léteznek az üveg újrahasznosítására. Ezekből válogattuk össze kedvenceinket!

Az üveg legnagyobb előnye a műanyaggal szemben, hogy míg utóbbi csak egy-két alkalommal újrahasznosítható, addig az üveg esetében végtelenszer megismételhető ez a folyamat. A derecskei almából készült DÉR Juice prémium gyümölcslevekhez is üvegpalackot választottunk csomagolásként, hogy ezzel is óvjuk a környezetet. Miután megittad a DÉR Juice almalevet nem kell mást tenned, mint a szelektív gyűjtőbe dobnod az üveget, hogy újrahasznosítsák. 

Az üveg újrahasznosítására azonban otthon is van lehetőséged. A legegyszerűbb megoldás, ha magaddal viszed őket a csomagolásmentes boltba bevásárolni, de a DÉR Juice munkatársainak példáját követve a frissen préselt gyümölcslé után maradt üvegeket szörp, paradicsomszósz vagy akár pálinka tárolására is használhatod. Az üveg újrahasznosítás kreatív formát is ölthet – szolgálhat gyertyatartóként, de lehet belőle házi készítésű hógömb vagy ötletes tároló is. Mutatjuk, hogy tudod egyszerűen és ötletesen felhasználni az otthonodba bekerült üvegeket!

1. Gyertyatartó üvegből

Az üveg újrahasznosításának egyik legegyszerűbb módja, ha mécsestartót varázsolsz belőle. Tegyél néhány fenyőágat az üveg aljára, majd mehet rá a mécses. Kívülről dekoráld tetszésed szerint az üveget szalaggal. Ha kisebb üveged van, töltsd meg vízzel és különböző bogyókkal, kagylókkal, majd a víz tetejére helyezz egy úszó gyertyát.

2. Gyertyatartó üvegből haladó hobbi kreatívoknak

Szintén gyertyatartó, de már haladó szint a táblefestékkel feldobott üveg. Fesd le táblafestékkel kívülről az üveget, és csak egy szív formájú területet hagysz ki az elején. A szív helyett természetesen bármilyen más formát választhatsz. Kréta segítségével rajzold körbe a formát szaggatott vonallal, az üveg tetejére pedig köss vékony zsineget. Az üveg újrahasznosítás eredménye garantáltan látványos és egyedi lesz.

3. Olcsó tárolási megoldás üvegből

Némi barkácsolást igényel a következő üveg újrahasznosítási projekt, de nem kell tőle megijedni. Akár a konyhába, akár a dolgozószobába praktikus tárolót készíthetsz az apróságok számára üvegből. Fúrj néhány lyukat az üvegeid kupakjába, majd rögzítsd őket csavarokkal a polc aljához. Végezetül pakolj bele az üvegekbe, majd tekerd őket a kupakba. Ehhez az üveg újrahasznosító projekthez itt találsz útmutatót.

4. Üvegbe zárt téli csodavilág házilag – így készíts hógömböt

Bizony az üveged újrahasznosíthatod hógömbbé is. Ehhez az üvegen kívül egy központi figurára, olaj alapú zománcfestékre, csiszolópapírra, epoxi gyantára, desztillált vízre, némi környezetbarát csillámra és glicerinre lesz szükséged.

5. Hangulatvilágítás üveg újrahasznosítással

A bekuckózós idő beköszönttével és a karácsony közeledtével az elengedhetetlen hangulatvilágítás egy remek lehetőség az üveg újrahasznosítására. Egyszerűen csak fogd a lámpafüzért és rendezgesd bele az üvegbe. Azonnal romantikus hangulat költözik a szobába.

6. Palackba zárt nyári emlékek

Biztos te is haza szoktál hozni mindenféle apróságokat a nyaralásból – homokot és kagylókat a tengerpartól, jegyeket, apró szuveníreket a városnéző utakról. Válogasd ki a kedvenceidet, és helyezd őket egy nagyobb üvegbe. A tematikus üvegeket aztán egymás mellé teheted, mint ahogy itt is látható, így a mini kiállítás minden alkalommal eszedbe juttatja majd a szép emlékeket.

Vásárolj DÉR Juice natúr gyümölcslevet és ha kifogyott az üvegpalack, gyűjtsd szelektíven vagy hasznosítsd újra az üveget saját magad, és készíts belőle egyedi, környezettudatos dekorációt otthonodba!

Kosár 0

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!