6 ok, amiért imádjuk a júliust

DÉR Juice július

Csak kapkodjuk a fejünket, olyan gyorsan telik az idő! Még nemrég kezdtük a 2023-as évet, és máris a nyár kellős közepén találjuk magunkat. Ne vesztegesd te sem tovább a napjaidat: itt az ideje, hogy teljesen átadd magad a nyár élményének! Ehhez összeállítottunk egy is emlékeztetőt neked. Íme, 6 ok, amiért imádjuk ezt a hónapot!

1. Vége a nyáreleji iskolai kötelezettségeknek

Ha a diákoknak – legyen az általános iskolás vagy egyetemista – választaniuk kellene, hogy melyik a legtökéletesebb nyári hónap, akkor biztosan a júliusra voksolnának. Hiába júniusban kezdődik el hivatalosan a nyár, a legtöbb tanulónak ebben a hónapban még számos teendője van (vizsgák, érettségik, évzárók), amelyek nem hagyják, hogy zavartalanul megéljék a hosszú nappalok örömét. Az augusztus pont a másik véglet. Sokaknál ez a hónap már az iskolára való készülődés ideje, a nyár utolsó heteiben ezért nehéz gondtalanul élvezni a vakációt.

2. Hűsítő finomságok minden mennyiségben!

A meteorológusok a júliust tartják a legmelegebb hónapnak hazánkban. Ezért kinevezhetjük ezt az időszakot a strandolás és a hűsítő finomságok hónapjának! Ki ítélne el azért, hogy 40 fokban másra sem vágysz, minthogy a hűs vízben lubickolj és az összes létező fagylaltot végigkóstold a környéken!

Kipróbálnál néhány otthon elkészíthető hűsítő finomságot is? Kóstold meg például a DÉR Juice gyümölcslevekből készült jégkrémet, amely elkészítéséhez csak a kedvenc DÉR Juice-odra, egy jégkrémformára és persze egy fagyasztóra van szükséged! További kánikulaűző tippekért pedig kattints ide!

DÉR Juice fagyi

3. A lédús dinnyék hónapja

Júliusban terem kedvenc mézédes gyümölcsünk: a dinnye. Ez már önmagában elég ok arra, hogy imádjuk ezt a hónapot. Ha szeretnél egy is változatosságot csempészni a nyári dinnyerománcba, akkor pedig próbáld ki ezt az izgalmasan fűszeres jégkását is!

DÉR Juice július dinnye jégkása

Gyömbéres-dinnyés jégkása:

Hozzávalók 2 adagra:

  • 2 bögre felkockázott görögdinnye
  • 50 ml gyömbéres DÉR Juice
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint
  • méz ízlés szerint

Elkészítés:

Turmixold a hozzávalókat sima állagúra! Ezt követően fagyaszd le pár órára, majd törd kásává a jeges levet! Tálald hosszúkás pohárban egy-egy frissítő mentalevéllel! Egészségedre!

4. Élvezzük a munkánk gyümölcsét

A tavaszi/kora nyári kerti munkánk eredménye ebben a hónapban válik kézzelfoghatóvá, hiszen júliusban sokféle zöldség és gyümölcs érik a konyhakertünkben. Ilyen például a paradicsom, a paprika, a padlizsán, a cukkini, a sárgabarack, a szilva és a meggy. A DÉR Juice kertjében is ilyenkor rázzuk le a fákról a zamatos meggyszemek nagy részét, hogy ebben a szezonban is ínycsiklandozó meggylevet tudjunk nektek készíteni belőlük, amely a legtermészetesebb formában, adalékanyagok nélkül hozza el otthonodba a júliust és a derecskei meggy zamatát – egész évben.

DÉR Juice meggy

5. Azok a hosszú nappalok

A nyári időszak egyik legnagyobb előnye, hogy igazán hosszúak és melegek a nappalok. Ugyan júliusban a nyári napfordulón már túlvagyunk, a hosszabbodó éjjelekből még mit sem érzékelünk! Ennek köszönhetően a munkanapok letelte után is élvezhetjük a szabadtéri mókák örömét. Ugyan kinek ne lenne kedve egy szalonnasütéshez a langyos naplementében?

DÉR Juice július

6. Nyári élmény minden érzékednek

Mi jut eszedbe először akkor, amikor a nyárra gondolsz? A madarak csicsergése? Az enyhe nyári szellő illata, ami meglebegteti a függönyödet? Kedvenc nyáresti koktélod íze? A napsugarak gyöngéd simogatása a teraszon kávézós reggeleken? Az aranyló búzatáblák látványa a határban? Júliusban a nyarat minden érzékszerveddel átélheted. Azt javasoljuk, hogy tedd pontosan ezt ebben a hónapban mindennap mini mindfulness-gyakorlatok keretében!

Neked mi jut eszedbe először, amikor beköszönt a július? Éld át minden szépségét idén is a legtökéletesebb nyári hónapunknak!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!