5 izgalmas tény, miért a derecskei alma a legfinomabb

Debrecentől 21 kilométerre található Derecske, a 100%-ban frissen préselt almalé otthona. A Derecskei Gyümölcsösben teremnek azok a zamatos almák, amelyek a kertből a modern préselési eljárás révén a prémium minőségű gyümölcslevekbe kerül. A családi vállalkozásban több mint 20 éve termesztik a derecskei almákat, egy fenntartható és környezetbarát gyümölcsösben, így minden üveg DÉR Juice frissen préselt gyümölcslé a múlt, jelen és jövő találkozása – ez teszi egyedülállóvá. 
 

1.) A család minden előtt

Szabó Imre Derecskén született, majd agrárgépész és agrár-szakközgazdász szakon tanult. Tanulmányait követően tért ide vissza, hogy egyszer saját mezőgazdasági céget alapítson, amire végül 1991-ben került sor. A fordulópont 1996-ben jött el, amikor elültették az első almafákat, és egy lépéssel közelebb kerültek az alapító álmához, hogy megtalálják a tökéletes almát. A társas vállalkozásként indult cég időközben családi vállalkozássá alakult, és Szabó Imre fia, Viktor, aki kertészmérnöknek, majd vidékfejlesztési agrármérnöknek tanult, tudása révén fontos szerephez jutott a vállalkozás fejlesztésében. A szakértelem és tapasztalat a Derecskei Gyümölcsösben a családközpontú szemlélettel és a maradandó érték megteremtésének vágyával egyesül, és ez a termékeken is érezhető.

2.) Egyedülálló természeti adottságok, amelyek különlegessé teszik a derecskei almát

Derecske ideális helyszín a mezőgazdaság számára, ugyanis egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik. Földrajzi elhelyezkedéséből adódóan három talajtípus, a nyírségi, a hajdúsági és a bihari keveredik itt. A jó minőségű talajban a fák jobban érzik magukat, és finomabb, gazdagabb gyümölcsöket teremnek. 

3.) A modern technológia a természet szolgálatában – a Derecskei Okoskert

A környezetbarát gazdálkodás és a hosszú távú siker érdekében számos innovatív technológiát és eljárást vezettek be a Derecskei Gyümölcsösben, amely Európában is egyedülállóvá tette a kertet. Kizárólag annyi vizet használnak, amennyire ténylegesen szükséges van, így ha elegendő eső esik, nem locsolják a fákat. Saját berendezéseikkel figyelik az időjárást, hogy annak függvényében határozzák meg a teendőket. A jégvédő háló megóvja a jégkároktól és a túl sok napfénytől a fákat, amelyeket egymástól olyan távolságra helyeztek el, hogy a Nap minél hosszabb ideig süsse őket, hogy a gyümölcsük zamatos legyen. Emellett különböző okosrendszereket, automata vezérlésű traktorokat használnak, és kizárólag indokolt esetben, a lehető legkevesebb növényvédőszerrel permeteznek, a szermaradványokat pedig laboratóriumban ellenőrzik. A kert nemcsak a derecskei almának ad otthont, de 1400 odújában több száz madárfaj él, akiknek télen élelmet, nyáron ivóvizet helyeznek ki. 

4.) A természet íze palackba zárva

Minden korty DÉR Juice almalében érezni lehet a derecskei almát simogató napfényt, az odafigyelést, amivel nevelték és a gondoskodást, amivel leszedték a fáról, hogy aztán üvegbe zárva eljusson az emberek asztalára. És hogy mi a titok? Nincs titok, minden a tudatos gazdálkodásnak és a legkorszerűbb technológiáknak köszönhető. A szüretet követően a derecskei alma hűtőházba kerül, ahol a levegő szabályozásával lassítják az érési folyamatot, így garantáltan friss gyümölcsök kerülnek a présgépbe, de nem akármilyenbe! A DÉR Juice ebben is élen jár, ugyanis egy egyedülálló, kifejezetten almafeldolgozásra átalakított pneumatikus préssel állítják el ő gyümölcslevet. A szerkezet különlegessége az átlagosnál nyolcszor hosszabb ideig tartó intenzív és hideg préselési technika, amely jobban megőrzi a derecskei alma ízét az eljárás végén. Így a DÉR Juice frissen préselt gyümölcsleveibe nem kerül semmilyen aroma, cukor, színezék vagy tartósítószer.

5.) Fenntarthatóság ma, élhető jövő holnap

Az előállítással azonban nem ér véget a környezettudatosság. A csomagolás újrahasználható és újrahasznosítható üveg, amin papírcímke hirdeti a DÉR Juice nevét. Apropó név. A DÉR Juice nevét egyrészt magáról a dér jelenségéről kapta, ami közvetlenül befolyásolja a természetet, és az Okoskertben is gyakran megjelenik fagyos reggeleken. Ha számodra is fontos, hogy minőségi termékeket fogyassz, amelyek neked és a természetnek is jók, akkor válaszd a DÉR Juice prémium almalét!

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!