A koktélokban az a legjobb, hogy nincsenek évszakhoz vagy alkalomhoz kötve: akkor készíted el őket, amikor és ahogyan akarod. Ráadásul a variációk száma szinte végtelen, és bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből összedobhatod őket, a lényeg, hogy jól kombináld az ízeket. Épp ezért összegyűjtöttünk számodra 5 lédús koktél receptet, amelyben találsz majd sima és alkoholos változatot is. Nézzük is őket!
1. Citromos-almás koktél
Hozzávalók:
- 1 egész citrom
- 1 kis adag almalé
- Néhány mentalevél, ízlés szerint
Fogj egy kancsó vizet (a mennyiség körülbelül másfél literhez elegendő), majd szeleteld fel a citromot karikákra és tedd bele. Ezután tépkedd szét a mentalevelet, hogy az illat- és ízanyagok minél intenzívebben átjárják a koktélt, majd dobd a vízbe. Ezután fogj egy kisebb adag DÉR Juice almalevet, majd öntsd a keverékhez.

Darálj hozzá egy kis jeget, majd töltsd ki egy pohárba. Igazi ízbomba lesz!
2. Almás-gyömbéres koktél
Hozzávalók:
- Curacao likőr
- Alma
- 1 nagy adag almás-gyömbéres DÉR Juice
- Vodka (ízlés szerint)

Ebben az almás-gyömbéres koktélban az a legjobb, hogy nyáron, jégkockával is ihatod, de téli hangulatoldónak is remek választás: az alma édeskés ízét ugyanis remekül ellensúlyozza a benne található markánsabb gyömbér.
A koktél elkészítéséhez öntsd össze a Curacao likőrt, az almalevet és a vodkát, végül díszítésképpen rakj néhány almakarikát az ital tetejére, és már készen is vagy. Mivel elég ütős, érdemes először csak egy picit belekortyolni. Ha pedig túl erősnek ítéled meg, egy kis vízzel bátran higíthatod.
3. A cideres csoda
Hozzávalók:
- 1 üveg szürkebarát (vagy bármilyen fehér bor, illetve rozé)
- 1 deciliter cider
- 4 deciliter szóda
- 1 kis darab gyömbér
- 1 alma
- 1 körte
Keverd össze a cidert, a szódát és a szürkebarátot, majd reszelj bele némi gyömbért. (Vigyázz, ugyanis a gyömbér erős, kezdetben elég lesz egy félujjnyi darabka is.) Ezután vágd kockára az almát és a körtét, majd tedd a koktélba. Mielőtt felszolgálnád, legalább egy órát hagyd a hűtőben állni, hogy minden íz átjárja az italt.
Mire kiveszed, az alma, a körte, a bor és a cider egy igencsak markáns, mégis hűsítő variációt alkot, ami télen felmelegít, nyáron pedig lehűt.
4. Almás rozmaringos koktél
Hozzávalók:
- 1 almás gyömbéres DÉR Juice
- 5-6 szál rozmaring
- 3 rúd fahéj
- 10-15 szem szegfűszeg
Ez a koktél már a hidegebb hónapok ízvilágát idézi meg, picit a karácsonyra hangolódva: egy igazi lélekmelengető ital – ráadásul alkohol nélkül!

Öntsd ki poharakba a DÉR Juice gyömbéres almás italt, szakíts félbe két szál rozmaringot és két rúd fahéjat, majd szórj az aljára némi szegfűszeget. Hagyd állni néhány órát, hogy az ízek kiázzanak, majd vedd ki a hozzávalókat és idd meg a koktélt. Olyan lesz, mintha a nyelved hegyén éreznéd a karácsonyt.
5. Feketeribizli koktél
Hozzávalók:
- Feketeribizlis almalé
- Tetszőleges vörösbor
- Martini
- Egy pici citrom leve
- Szóda
Végezetül egy igazi őszi-nyári átmeneti koktél. A savanykás citrom, az édes almalé, a testes vörösbor, a fűszeres martini és a szóda kombinációja remekül passzol a nyár végi sütögetős beszélgetésekhez.

Az elkészítéshez nincs más dolgod, mint összeönteni az almalevet, a vörösbort és a martinit, majd némi szódával higítani. A mennyiség teljesen tetszőleges, csakis tőled függ, hogy melyik ízt szeretnéd, hogy domináljon.
Ezek a koktél receptek természetesen csak kiindulópontok: azt ajánljuk, hogy bátran kísérletezz az ízekkel és a hozzávalókkal. Egyet biztosan tudunk, hogy a DÉR Juice 100%-os gyümölcsitalaival nem fogsz mellényúlni!