4+1 bájos őszi dekoráció almából: illatos, ehető és környezettudatos!

Az alma az ősz egyik legmeghatározóbb gyümölcse, de nem csak azért, mert ízletes sütemények vagy finom DÉR Juice gyümölcslevek készülhetnek belőle. Az alma az őszbe forduló természet jelképe, színeivel a lehulló falevelekre emlékeztet, így bájos és környezettudatos őszi dekorációt  készíthetsz belőle az otthonodba. A szükséges gyümölcsöt könnyen és olcsón beszerezheted, mi pedig összeválogattuk neked a legjobb almás dekorációs ötleteket, így minden adott, hogy természetes hangulattal díszítsd fel idén az otthonod. 

Apró, nagy, sárgás, pirosas, zöldes – az alma ezer arca mutatkozik meg ősszel, így bármilyen stílusú otthonba becsempészheted dekorációként a küllemben passzoló gyümölcsöket egyedi és ötletes őszi dekoráció formájában. Az almával és más szezonális gyümölcsökkel, terményekkel, például dióval, gesztenyével vagy tobozzal készült őszi dekorációk a lakásod állandó ékei lehetnek, de akár egy környezettudatos családi összejövetelt is feldobhatsz velük.

Az illatos – gyertya- és mécsestartó almából

A hideg idővel egyre gyakrabban van kedvünk bekuckózni, a kellemes, relaxáló hangulathoz pedig elengedhetetlen néhány gyertya és mécses. Az igazán őszies hangulatért készíts ezekhez almából tartót! Rajzold körbe a mécsest az alma tetején, így tudod mekkora lyukat kell a gyümölcsbe vágnod. Egy kés segítségével vágj ki az almából egy darabot a felrajzolt körvonalak mentén, majd kanalazd ki a húsát olyan mélyen, hogy beleférjen a mécses. Ha nem mécsest, hanem egy szál gyertyát tennél bele, ugyanezt a módszert kövesd, csak figyelj rá, hogy apró lyukat csinálj a gyertyának, amiben stabilan áll. 

A környezettudatos –  almakoszorú

Az őszi dekoráció ötletek közül nem maradhat ki a koszorú sem, amelyet őszi termésekkel és almával díszíthetsz kedved szerint. Ehhez alapként használj egy vesszőkoszorút, ami elég masszív, hogy elbírja a ráhalmozott almákat és egyéb őszi terméseket. Ha követed az alábbi lépéseket, neked is lehet saját őszi koszorú díszed.

Az ehető – füzér almaszeletekből

Készíts szárított almát stílusosan! Ehhez nincs más teendőd, mint beszerezni a Derecskei Gyümölcsösben tartott almavásáron az almákat, majd tegyél félre annyit, amennyiből szeretnél szárított almakarikákat készíteni. Fogd az almákat, és vágd fel őket vékony, kb. 3-4 mm vastag szeletekre. A közepéből vágd ki a magházat, majd egy kevés citromlével öntözd meg a szeleteket, hogy ne barnuljanak be. Ezután fűzd fel őket egy zsinegre szép sorban, majd akaszd fel egy jól látható helyre, így néhány napig, amíg száradnak a szeletek, finom alma illattal töltik meg a lakást. Ha akarod felfűzhetsz fahéjat vagy csillagánizst a szeletek közé, hogy változatos legyen a látvány. 

A csillogó – aranyalma

Ha szeretnél már az ünnepekre hangolódva egy kis csillogást csempészni az őszi díszeidbe, akkor fesd arany, ezüst vagy bármilyen tetszőleges színűre az almákat. Lefújhatod festékszóróval arany színűre az egész gyümölcsöt, vagy több színben is pompázhat. Ehhez először fesd le az alap színnel a gyümölcsöt, majd ragaszd le celluxszal, és csak az e fölötti részt fújd le arany festékkel.

+1) Készíts madáretetőt almából! 

Derecskei Gyümölcsös madárbarát kert, ahol 1400 odú ad otthont ezeknek a fenséges állatoknak. Azoknak a madaraknak, amelyek a hideg idővel nem költöznek délre, madáreleséget szoktunk kihelyezni, amit akár te is megtehetsz otthon a kertedben vagy az erkélyeden. Ahhoz, hogy miként lehet almából madáretetőt fabrikálni ezen a linken találsz részletes útmutatást. 

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!