3 frissítő koktél teraszpartikhoz

Ahogy melegedik az idő, úgy költözünk ki egyre inkább a szabadba, teraszokra, erkélyekre, kertekbe vagy a parkba piknikezni, ücsörögni, beszélgetni. Ehhez a legjobb társaság egy jó koktél, amiből most három gyümölcsleves variációt hoztunk nektek.

Minden koktélunk DÉR Juice gyümölcslevekből készült, melyeket megvásárolhattok gyümölcslé webáruházunkban. Ezen kívül csak néhány egyszerű alapanyagot kell beszerezni az elkészítésükhöz. Minden esetben egy pohár ital receptjét tesszük közzé, de a finomságokat elkészíthetitek kancsóban is, ahhoz egyszerűen csak ötszörözzétek meg a hozzávalók mennyiségét.

1. A Szelíd Orchidea, koranyárra

Ezt az italt egy meglehetősen trükkös alkoholos koktél, az Angry Orchidea ihlette, de most egy virgin (mentes) változatot készíthetünk belőle. A „Mérges Orchidea” egy epres-bazsalikomos-szirupos őrület, amiből mi most kihagyjuk a vodkát, viszont bio gyümölcslevet fogunk hozzá használni.

Hozzávalók: 

  • DÉR Juice 100%-os almalé
  • 3-4 kisebb, érett eper
  • 2-3 kisebb bazsalikomlevél
  • cukorszirup vagy méz
  • 1 kisebb rúd vanília
  • 2-3 lime cikk + lime-lé
  • buborékos ásványvíz
  • jég

Vegyél egy kisebb marék epret és 2-3 friss bazsalikomlevelet. Az epreket vágd vékonyabb szeletekre hosszában, a bazsalikomot pedig csíkokra. Tedd pohárba a jeget, jöhet rá az eper és a bazsalikom, csorgass rá mézet vagy cukorszirupot, végül önts rá nagyjából 1dl almalevet. A vaníliarudat vágd félbe, kaparj ki belőle egy borsszemnyi adag magot, tedd a pohárba. Az eredményt keverd fel, csöpögtess hozzá egy kis lime-levet, öntsd fel 1,5 dl ásványvízzel, majd dobáld bele a lime cikkeket. Ízlés szerint variálhatjátok az arányokat, lehet almásabb is.

TIPP: használhatjátok a bergamottos vagy gyömbéres DÉR Juice almalevet is hozzá, akkor a vaníliát érdemes kihagyni. 

2. Magyaros koktél két variációban

Almás és almás-barackos változatban készíthetünk jó magyar pálinkás koktélokat magyar gyümölcslevekből.

Hozzávalók: 

  • DÉR Juice almalé vagy almalé őszibarackkal
  • Alma- vagy barackpálinka
  • (Zöld diós) méz
  • Jég
  • 1 alma

Az elkészítés pofonegyszerű! Az almát vágjátok kisebb kockákra vagy vékony szeletekre, majd minden hozzávalóval együtt tegyétek egy jéggel töltött pohárba és keverjétek fel. Ha van lehetőségetek zöld diós mézet vásárolni, az egészen varázslatos ízhatást fog adni. A zöld diós méz emellett rengeteg C-vitamint tartalmaz, élénkítő és frissítő hatású. Ennek hiányában különlegesebb, kevésbé édes mézet érdemes használni, például selyemfű- vagy fenyőmézet. A pálinkát ízlés szerint adagolhatjátok, de 3 cl-t javasolnánk 3 dl gyümölcsléhez. Az almaléhez almapálinkát, az alma-barackhoz pedig barackpálinkát érdemes használni.

3. Jeges teás ribizlimámor

Kifejezetten ajánljuk a tea alapú koktélokat, mert igazán frissítőek és egészségesek. Most egy csupa-csupa gyümölcsös variációt fogunk készíteni.

Hozzávalók: 

  • DÉR Juice almalé feketeribizlivel
  • 1 marék vegyes fagyasztott erdei gyümölcs vagy fagyasztott ribizli
  • 2 dl (piros) gyümölcstea vagy zöldtea vagy fehér tea
  • Mentalevél

Készítsétek el a gyümölcsteát és hagyjátok kihűlni. Töltsetek meg egy nagyobb poharat fagyasztott gyümölccsel, öntsétek rá a teát és a feketeribizlis almalevet, majd dobáljatok bele mentaleveleket. Díszíthetitek citrusszeletekkel, naranccsal, lime-mal, citrommal vegyesen. 

Tipp: Hazai gyümölcsökből készült gyümölcsleveinket házhozszállítással is kérheted többféle kiszerelésben. Az idény slágere a 100%-os alma, alma-őszibarack mix, az alma-feketeribizli és a céklalé almával.

Kosár 0
Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj

10%

kedvezménnyel!