Az alma köztudottan a legegészségesebb gyümölcsök közé tartozik. Jótékony hatásait már számos kutatás igazolta, hiszen rengeteg antioxidánst tartalmaz, amely megköti bizonyos betegségek kialakulásáért felelős káros szabadgyököket. Mindemellett pedig mintegy 20-féle különböző ásványi anyag és nyomelem található benne, így segíti szervezetünket az egészséges egyensúly fenntartásában. De nézzük is pontról pontra, mit is jelent ez a gyakorlatban!

1. Az almában kevés kalória található

Így igaz, az alma akár még a fogyásban is segíthet. Egyetlen, 15 dekagrammos almában körülbelül 78 kalória található, mindemellett pedig 3,6 grammos rosttartalma kifejezetten magasnak mondható.

Ez azért is fontos, mert a rostok rendkívül jól megtisztítják a bélrendszert a káros lerakódásoktól. Úgy képzeld el, mint amikor a makacs szennyeződést lesúrolod az edény aljáról. Ezáltal megszabadítja a beleket a felesleges salakanyagtól – így csökkentve többet között a bélrák kialakulásának kockázatát is.

2. Az alma természetes vérnyomáscsökkentő

Ahogyan feljebb írtuk, az almában 20-féle különböző ásványi anyag és nyomelem található, melyek közül egyik a kálium. A káliumnak kiemelt szerepe van többek között a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyának fenntartásában, továbbá a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában.

Az alma jótékony hatása közé tartozik, hogy kiemelten jó vérnyomáscsökkentő.

Természetesen fontos megjegyezni, hogy az alma önmagában nem csodaszer és csak általa nem csökkenthető a vérnyomás: étrendbeli változtatásokra és elegendő folyadékbevitelre is szükség van.

3. Természetes gyulladáscsökkentő

Te is meghámozod az almát, mielőtt elfogyasztod? Öreg hiba, ugyanis az alma héjában található a legtöbb polifenol, amely antioxidáns hatása révén csökkenti a szabadgyökök kialakulását.

Az alma a héjában található polifenolok miatt természetes gyulladáscsökkentő hatással bír.

Ezek felelősek többek között a gyulladások-, és a rosszindulatú daganatok kialakulásáért is. Az almát leginkább a különböző vastagbélgyulladások, illetve a Crohn-betegséggel összefüggő gyógyhatások miatt vizsgálták. A kutatások pedig egyértelműen kimutatták, hogy ezek a természetes antioxidánsok elnyomják a gyulladást okozó sejteket.

4. Igazi immunerősítő

Az alma egyik kiemelten jótékony hatása, hogy igazi C-vitamin bomba, ráadásul egy kvercetin nevezetű antioxidáns is található benne, ami szintén remek immunerősítő. Foszfor-, és B-1 vitamintartalma pedig hozzájárul a megfelelő ideg-, és agyműködéshez is.

Az alma immunerősítő hatásai már régóta ismertek

Mivel ezek jórésze a héjban is megtalálható, mint már feljebb is kifejtettük, leginkább a héjával együtt érdemes fogyasztani. Ha nehezen rágod el, vagy emészted meg, akkor vágd kisebb darabkákra és falatonként edd meg.

5. Az alma természetes antihisztamin

Ételallergiák? Parlagfű? Az alma természetes antihisztamin hatással bír, így ezekben is segíthet. Ezt a már fent említett kvercetin, C-vitamin és flavonoid tartalmának köszönheti. Azonban keresztallergiában szenvedők fokozott elővigyázatossággal fogyasszák, hiszen akár allergiás tüneteket is okozhat.

A DÉR Juice csakis természetes almát tartalmaz. Speciális gépeink révén úgy préseljük őket, hogy a lehető legnagyobb vitamint-, és ásványi anyag tartalommal rendelkezzenek.

Ha szeretnéd az almát italként is teljes ízében élvezni, akkor kóstold meg a DÉR Juice alma italunkat, amely 100%-ban természetes almából készül. Ráadásul speciális gépeink segítségével minden egyes cseppet úgy préselünk ki, hogy az a lehető legnagyobb vitamin-, és ásványi anyag tartalommal rendelkezzen.

Ha megkóstolnád az összes Dér Juice ízt, akkor válaszd új "vegyes karton" termékünket!

Ha megkóstolnád az összes Dér Juice ízt, akkor válaszd új vegyes karton termékünket!
Bezár